Треньор номер 1 на България за 20 век Димитър Пенев ще открие международния детски футболен турнир Champion of Champions в Златоград. Надпреварата ще се проведе от 28 юни до 3 юни под патронажа на кмета на южния град Мирослав Янчев. Това ще бъде третото издание на турнира, а в него участие ще вземат деца, родени през 2004, 2005 и 2006 година.

Към момента участие в надпреварата са заявили 11 отбора – Нестос Хрисуполи (Гърция), Родопа (Смолян), Родопи (Момчилград), Локомотив София, Звездичка (Бургас), Суперстарс (Пловдив), Дит (София), Локомотив Дряново, ФК Златоград, Арда (Кърджали) и ФК Несебър.

Champion of Champions

От тази година турнирът в Златоград е отбелязан в календарите на някои от най-големите клубове в Европа, а именно италианските Милан, Ювентус и Фиорентина, както и сръбския Цървена звезда.

Очаква се надпреварата да бъде посетена от редица чуждестранни гости, като специален телевизионен екип ще предава всичко най-интересно онлайн в социалните мрежи Facebook и YouTube. По време на цялото състезание на градския стадион в Златоград ще бъде инсталиран телевизионен екран, на който гостите на града ще могат да наблюдават и мачовете от Европейското първенство по фубтол във Франция, което стартира на 10 юни.

Детският международен турнир по футбол Champion of Champions е предложен за организатор на първия камп на Детската академия на Ювентус извън пределите на Италия.