Големият приятел на Kamenitza Фен Купа и футболен треньор №1 на ХХ век Димитър Пенев лично ще открие десетия регионален полуфинал от тазгодишното издание на турнира, който започва в петък на стадион „Огоста” в Монтана. Заедно с кмета на Община Монтана Златко Живков и водещите Иво Райчев и Мишо Дюзев, Стратега ще участва в официалната церемония, планирана за 19:30 часа в петък, след което ще изгледа демонстративния мач между отбора на местните журналисти и тима на Община Монтана.

В единадесетгодишната история на Kamenitza Фен Купа Димитър Пенев за първи път ще посети Монтана, а футболните фенове от региона ще имат възможността да се срещнат на живо с най-обичания футболен треньор, както и да се снимат и да вземат автограф за спомен.

Сред атракциите на изкуствения терен на стадион „Огоста” ще бъдат още допълнителните игри на Kamenitza Фен Купа и корпоративните партньори – adidas, GLOBUL, Samsung и Ford Moto-Pfohe. За първи път в историята на турнира, голямата награда не е само за шампионите, а и за още една приятелска компания. Всеки желаещ да стигне до Бразилия, може да се пробва в специалната игра „Извърви пътя към Маракана”, а един късметлия от участниците от цялата страна ще бъде изтеглен по време на Големия финал, за да придружи шампионите до Рио заедно с двама свои приятели. Любимата игра на феновете „Точен шут” обещава на най-прецизния играч 365 литра Kamenitza за споделяне с приятели, а томболата на GLOBUL ще зарадва един от всички на стадиона с чисто нов Samsung GALAXY S4. Моделът ще е на разположение за тестване от всички фенове на специалния щанд на Samsung на стадион „Огоста”, а от добре познатата игра „Силен шут” двата най-мощни удара на Северозапада ще си тръгнат с екипи на Челси и технологични джаджи от Samsung. Официалният превозвач на турнира Ford Moto-Pfohe е приготвил два SPA&test-drive уикенда в Банско с осигурен автомобил Ford и много допълнителни подаръци, а най-техничните фенове ще могат да се пробват на Nitrocharge футболната платформа на adidas и в играта на GLOBUL „Бърза връзка”.

Шампионите на Монтана, Враца и Видин ще са ясни още в съботния следобяд, а мачовете от програмата на турнира ще започнат точно в 17:30 часа в петък с груповата фаза и предварителните битки на 32-та тима от региона. Снимки, новини и интересни факти за турнира можете да намерите на www.facebook.com/kamenitzafancup, както и на www.kamentiza.bg/FanCup.