Дългогодишният приятел и поддръжник на Каменица ФЕНкупа и футболен треньор номер 1 на ХХ век Димитър Пенев откри регионалния полуфинал на юбилейното й издание. Днес и утре на стадион „Раковски” в Димитровград 64-те най-добри тима от региона на Хасково, Кърджали и Смолян ще излъчат регионалния шампион в най-големия турнир по футбол за непрофесионалисти в България, както и неговия подгласник. Двата тима ще спечелят класиране на Големия финал през септември и ще спорят за традиционната голяма награда на Каменица ФЕНкупа – посещение по избор на европейско футболно дерби.

Освен Димитър Пенев в официалното откриване участва и кметът на Димитровград Иво Димов, който сподели, че се радва да бъде домакин на юбилейното издание на Каменица ФЕНкупа и пожела успех на всички участници в надпреварата. Кметът връчи символичен подарък на Стратега – съдийска свирка, с която да сигнализира за проблемите в родния футбол. Димитър Пенев върна жеста с юбилейното издание на книгата „Това е ЦСКА“, което лично подписа и връчи на кмета. Иво Димов се включи и в традиционния демонстративен мач, като лично поведе отбора на местната власт в сблъсъка с футболните ветерани от града. Първото полувреме приключи при 1:0 за ветераните, а през втората част отборът на кмета изравни резултата за крайното 1:1 в редовното време. При дузпите равенството се запази и чак след осмите изпълнения на наказателни удари отборът на местната власт спечели победата.

Димитър Пенев даде старт на Каменица ФЕНкупа  в Димитровград

Заедно с мачовете от програмата на турнира, специални игри и награди бяха осигурени от корпоративните партньори на Каменица ФЕНкупа. Сред тях са традиционните игри за тазгодишното юбилейно издание на Каменица ФЕНкупа „Точен шут“ и „Силен шут”, както и „Гол от центъра”, организирана от Ford Moto-Pfohe. На най-голям интерес традиционно се радваше битката за най-мощен удар, а най-добрият резултат бе от 116 км/час. В предизвикателството за най-прецизните в емблематичната за Каменица ФЕНкупа игра „Точен шут” се пробваха десетки любители на футбола, а с класиране за неделния финал се отчетоха над 20 души. За най-добрите в „Гол от центъра” – играта на официалния превозвач на Каменица ФЕНкупа, Ford Moto-Pfohe, имаше предвидени аксесоари на Шампионска лига и Ford.

Официалният превозвач на турнира имаше специален сектор на стадиона, където бе разположен уникалният Ford Focus – автомобилът талисман на Каменица ФЕНкупа. Всички желаещи имат възможност да попълнят талони, а няколко томболи през деня им дават шанс да оставят своето послание на тема „Фен, футбол, Focus” върху него. В края на Каменица ФЕНкупа 2012 авторът с най-оригинална интерпретация по темата ще има шанса да спечели едномесечен test-drive на новия Ford Focus 1,0. Още утре на обяд един от всички участници в Димитровград ще спечели специален SPA&test-drive уикенд в Банско, а томбола измежду имената на всички участници в игрите на официалния превозвач на Каменица ФЕНкупа 2012 ще определи кой ще има възможността да гледа на живо мач от УЕФА Шампионска лига по футбол.

Димитър Пенев даде старт на Каменица ФЕНкупа  в Димитровград

Участниците в Каменица ФЕНкупа 2012 имат удоволствието да играят полуфиналните срещи на турнира с изключителните екипи на adidas, а десетото юбилейно издание на Каменица ФЕНкупа има и своя официална топка – adidas TANGO 12, създадена специално за Европейското първенство по футбол, и с която участниците в турнира играят още от м.април, много преди европейските футболни асове.

Освен марковите спортни стоки и аксесоари всеки може да спечели и 32-инчов телевизор. Това може да стане като той също се включи в селекцията на отбора с най-много фенове на стадион „Раковски”. Момичетата на Каменица ФЕНкупа събират гласовете на феновете със специални таблети Samsung с безжична интернет връзка от GLOBUL. В неделния ден един от всички гласували ще спечели голямата награда, а отборът с най-много привърженици ще излъчи поредното попълнение за ФЕНотбора за „звездния мач” с Христо Стоичков и друга световна футболна легенда.

Регионалният шампион на Хасково, Кърджали и Смолян ще бъде известен след финалния мач, който започва утре, неделя, (8 юли) в 12:30 ч. Награждаването на Каменица ФЕНкупа предстои след 13:00 ч. По традиция организаторите ще връчат купата на регионалните победители и ще отличат индивидуалните призьори в категориите „Най-добър вратар“, „Най-атрактивен играч“ и „Най-спортсменски отбор“.

Допълнителна информация и подробности за юбилейното издание на Каменица ФЕНкупа можете да намерите във Facebook www.facebook.com/kamenitzafancup и на официалната страница www.kamenitzafanclub.com.