Футболните съдии Димитър Димитров, Момчил Врайков, Красимир Йосифов обавиха чрез декларация, че оттеглят подкрепата си от Христо Ристосков с мотива, че не желае да предаде доказателствата около скандала на съответните институции.

Ето и цялата декларация:

"Във връзка с оказваната морална подкрепа на нашия колега Христо Ристосков в борбата му срещу хората, оказващи натиск върху футболните съдии за манипулация на футболните срещи, искаме да обявим, че ОТТЕГЛЯМЕ ПОДКРЕПАТА СИ от него. Това да се счита като знак на несъгласие с отказа му да предаде на подходящите институции доказателствените материали за твърденията си.

Чувстваме се обидени и предадени и смятаме, че той категорично не осъзнава огромната си роля и отговорност в този изключително преломен момент за българския футбол.

С това си поведение той обижда и предава и всички неназовани колеги, оказващи му морална подкрепа в този труден за него момент. Подиграва се с труда и достойната гражданска позиция на десетки журналисти от водещите медии в България, които приеха присърце неговата кауза. Такова поведение определено не съвпада с нашите разбирания за чисто човешки морал и достойнство.

Продължаваме обаче да стоим твърдо зад каузата "чисти ръце" в българския футбол.

Благодарим на колегите, журналистите и медиите, които ни подкрепиха".