ПФК „Ботев” Пловдив организира турнир в памет на легендарния защитник и капитан на шампионския отбор от 1967 година Райко Стойнов. Участие в първото издание на състезанието, което ще носи името „Купата на капитана” ще вземат 6 отбора от деца родени пред 1999-а и 2000 година. Това са отборите на „Ботев”, „Спартак” Пд, „Тракия Мастер” (Стамболийски), „Борислав”(Първомай), както две формации от школата на „Ботев 2002”.

Турнирът ще се проведе в неделя, в залата на спортен комплекс „Оптимум” в Пловдив, като началото е в 10.00 часа. Отборите ще бъдат разделени в 2 групи. В едната са съставите на „Ботев”, „Тракия Мастер” и единият тим на „Ботев 2002”, а в другата „Спартак”, „Борислав” и другият състав от частната футболна школа.

Мачовете ще се играят в 2 полувремена по 15 минути, като след груповата фаза следват срещи на елиминация. Освен отборни награди, организаторите предвиждат и индивидуални отличия за най-добър вратар, футболист и голмайстор.

Желанието на ръководството на „Ботев” Пловдив е турнирът да се превърне традиционен и да се провежда всяка година.

Днес, 17 март, се навършва една година от гибелта на незабравимия капитан на шампионите Райко Стойнов.

С „жълто-черната” фланелка Райко Стойнов има 268 мача и 16 гола в "А" група. С отбора на Ботев е шампион през 1967, носител на Купата на съветската армия през 1962, вицешампион през 1963 и бронзов медалист през 1961 г. Има 1 мач за "А" националния отбор на България, 3 мача за "Б" националния, 13 мача в олимпийския национален (всичките като капитан) и 3 мача за младежкия национален отбор. За Ботев (Пд) има 10 мача в евротурнирите (2 за КЕШ, 6 за КНК и 2 за купата на УЕФА).