Съпричастност и благородно дело към свой съотборник изказаха футболистите на Карнобат, при разгрома с 6:0 над Евроколеж /Пд/, в мач от 25-ти кръг на Трета лига – югоизточна зона.

Момчетата на Георги Калоянов излязоха на терена с фланелки, на които пишеше „Росияне, чакаме те“, пишат от Пресслужбата на ОФК Карнобат.

Надписът на екипите бе в подкрепа на Росиян Нейчев, местен талантлив състезател, който проби в мъжкия отбор, но заради здравословни причини временно е извън терена. Ръководство и футболисти стартираха кампания, с която да съберат средства, с които да помогнат за неговото лечение.

Така на срещата с Евроколеж бе поставена урна, в която всеки, който имаше възможност и желание, отделяше финансови средства за лечението на младия състезател.

Неслучайно и самата победа отиде на втори план, въпреки разгромното 6:0, дошло след хеттрик за едно полувреме на Живко Димов, както и голове на Георги Калоянов (от дузпа), Ангел Лазаров и Петър Колев. Голеадата започна още в 1-ва минута, когато Димов реализира най-бързия гол на карнобатлии в шампионата през сезона. До почивката резултатът бе 5:0, а през втората част момчетата от Карнобат вкараха един гол чрез резервата Петър Колев.

Успехът за тях можеше да бъде и още по-категоричен, ако не бяха пропуските в завършваща фаза.

След тази победа Карнобат заема 3-то място с актив от 53 т. В следващия, 26-ти, кръг на Трета лига – югоизточна зона Карнобат гостува на Марица /Пд/. Срещата е на 14-ти април, петък, от 17 часа.

източник: ОФК Карнобат

„Искаме да подкрепим морално нашия състезател Росиян Нейков, заради неприятния инцидент, който има с него. Тази победа я посвещаваме на него, с надежда и пожелания за скорошно възстановяване. Той е едно много способно и смело момче. Искаме да изразим съпричастността си с тази победа“, сподели президентът на Карнобат Теодор Иванов.

„За нас, футболистите, в този мач в главите ни беше само едно нещо – младата ни надежда Росиян. Момчето има проблеми и всички стоим зад него. Тази победа е специално за него. Нищо друго не е важно. Нито класиране, нито голове, нито каквото и да е друго. Искаме момчето да се оправи по-бързо и да се върне на игралното поле“, каза след мача един от голмайсторите в срещата Петър Колев.