Две юношески формации на Пирин Благоевград гостуваха в съседна Гърция за контролни срещи с Етникос Газорос в град Серес. По този начин отношенията между Пирин и гръцкия клуб се заздравяват, тъй като това бе трета визита на различни формации на ОФК Пирин за контроли с този клуб. Както е известно управителят на благоевградския клуб Николай Петрунов изкара няколко години и игра много силно за местния Пансерайкос и сега отново той бе водач на групата за Гърция.

Мачовете се играха на общинската база в покрайнините на Серес. Градът разполага с десетина футболни терена, които местната община поддържа, а отборите, които ги ползват си плащат наем. Двубоите на двете юношески формации на малките “орлета” се играха по едно и също време.

Пирин, деца

източник: Стефан Дамянов

Децата на Пирин, родени през 1999 година, играха срещу 1 година по-големи и загубиха тежко с 0:6. Резултатът малко лъже, първо защото децата на Илко Христов играха без петима основни футболисти, а отделно в отбора имаше и няколко момчета на проби. Въпреки това през първото полувреме малките “орлета” играха много добре, но в заключителните 7 минути инкасираха набързо 3 гола и резултатът набъбна.

Родените през 2001 и 2002 години деца, водени от Васил Петров и Стойне Илиев, завършиха наравно 1:1. Двата отбора си размениха по един гол от дузпа, като точен за Пирин бе Асен Дончев.

Деца

източник: Стефан Дамянов

Същевременно вчера на стадион Христо Ботев се проведе и кастинг за деца за попълване на различните юношески формации, като на благоевградският стадион дойдоха повече от 150 деца.

Деца

източник: Стефан Дамянов