Истински празник на футболната игра се получи на стадион „Лазур”, където деца от Тюрк Хава Юлдъръ гостуваха за мачове с връстниците си от Черноморец Бургас. Клубът на гостите носи името на турските авиолинии, които са поели изцяло финансовата издръжка на школата от истанбулското предградие Флория. В Тюрк Хава Юлдъръ тренират таланти, родени през 1998, 1999 и 2000 г. Водач на групата от Истанбул беше Мустафа Будак, а треньор - Салих Ердоган.

На „Лазур” се изиграха три мача между турските деца и връстниците им от Черноморец Бургас, чиито треньори са Петър Младенов, Йоско Йосков, Георги Иванов и Велиян Парушев. Емоции имаше както на терена, така и по трибуните, където и домакини, и гости получаваха възторжена подкрепа от агитките си.

„Възхитени сме от базата, която видяхме в Бургас. И хората са много гостоприемни, посрещнаха ни много сърдечно и топло. Надяваме се контактите ни да станат традиционни. Ще се радваме в най-скоро време децата от Черноморец Бургас да върнат визитата”, заяви водачът на групата от Тюрк Хава Юлдъръ Мустафа Будак.