Само след ден 25 български деца, които изкараха една седмица през лятото в Барселона, ще станат част от супершоуто в Стара Загора. На 20 септември (сряда) Дрийм тимът на каталунците ще се изправи срещу звездния отбор на Христо Стоичков и приятели. Именитите футболисти от испанския гранд - паметни фигури на каталунския колос през годините, ще бъдат изведени на терена от хлапетата, тренирали в лагера "Кампус Барселона", който се организира вече в две последователни години.

Децата са на възраст между 8 и 13 години и са представители на клубове от София, Велико Търново, Варна, Бургас, Стара Загора, Хасково, Пловдив, Разлог и Свищов. Сред тях трябваше да е и Георги Ангелов, участник в двата лагера през 2016-а и 2017 г., но момчето бе одобрено от Барселона и започва тренировки в школата на клуба от 18 септември. Инициативата "Кампус Барселона" се радва на огромна популярност у нас, а подкрепа й оказва големият номер 8 Христо Стоичков, капитанът на Дрийм тийма на Барса от 90-те - Хосе Мари Бакеро, както и голямата звезда на България от миналото десетилетие Мартин Петров.

Лагерът е в рамките на седмица и за него могат да се запишат деца от 8 до 18 г., трениращи футбол. Заниманията са в базата на Барса, водени по програмата FCBEscola Clinic, следвайки тренировъчната методология на FC Barcelona. Покрай двуразовите тренировки всеки ден, децата минават и уроци по испански език с футболна (и не само) терминология, посещават стадион "Камп Ноу" и музея на Барселона, както и най-големите забележителности и места за забавления в един от най-красивите градове на Европа.

Подготовката за "Кампус Барселона 2018" вече е в ход и стартът на кампанията и записванията за лагера ще бъде даден още преди Нова година. Събитието "Дрийм тиймът на Барселона срещу отбора на Стоичков", част от "Стара Загора - Европейски град на спорта", е на 20 септември 2017 г. на стадион "Берое", гр. Стара Загора. Начало 20:00 часа. Билети за звездния футболен мач търсете в мрежата на Eventim, както и на специалната каса пред Община Стара Загора.  Цена на билетите: от 30 лв. до 80 лв.