Организират приятелски мач и възпоменателна среща-разговор в памет на легендата на ботевградския и мездренския футбол Васил Редовски (Редака) 

По повод 60-годишнината от рождението на Васил Редовски (Редака) на 28 март (събота) в Ботевград ще се състоят среща-разговор и приятелски мач в памет на легендата на ботевградския и мездренския футбол. Организатор на възпоменателните прояви е неговият син Иван Редовски, също известен футболист, в момента старши треньор на втородивизионния Локомотив 2012 (Мездра). 

Срещата-разговор е с начален час 10:30 в кафе „При Редака”. Почетен гост на нея ще бъде легендата на Левски Стефан Аладжов. От 14:00 часа на градския стадион "Христо Ботев" ще се играе приятелска футболна среща между ветераните на Балкан (Ботевград) и сборен отбор „Редовски и приятели”. 

Футболната чест на Балкан (в традиционния зелено-бял екип) ще защитават бившите играчи на ботевградския клуб Марин Ралков, Димитър Евстатиев, Димитър Добревски, Димитър Топалов, Евгени Алексиев, Атанас Бекяров, Христо Христов-Джаич, Цветан Барбушев и др. 

За „Редовски и приятели” (в червено-черени фланелки) ще играят Иван Редовски, Мариян Христов, Георги Петков, Светослав Георгиев, Иван Маринов-Чичето, Йордан Петков, Мартин Кушев, Мартин Топузов, Румен Панайотов, Иван Аспарухов (дългогодишен кмет на Мездра и настоящ зам.-министър на регионалното развитие), Мартин Митев, Валентин Пешунов и др. 

На събитието са поканени гости от БФС и ФК Локомотив (Мездра), както и представители на Община Ботевград. 

*** 
Васил Редовски е роден на 28 март 1955 г. в Ботевград. Той е дългогодишен състезател на Балкан (Ботевград) във втория ни футболен ешелон през периода 1971-1980 и 1983-1988 г. Два сезона, 1981/82 и 1982/83, е централен нападател и голмайстор на Локомотив (Мездра) в Северната „Б” РФГ, а през 1980/81 облича екипа на Ботев (Враца) в „А” група. 

Според официалната статистика на БФС Редовски заема четвърто място във вечната ранглиста на „Б” РФГ по брой изиграни мачове - 479. Това той прави с фланелките на Балкан и Локо (Мз). По отбелязани голове - 128 (29 от които за мездренските „железничарите”), дели девето-десето място, заедно с Веселин Михайлов от Септемврийска слава (Мхгр). Има 9 мача и 1 гол за Ботев (Вр) в групата на „майсторите”. Рекордьор по участия и реализирани точни попадения за Балкан в „Б” РФГ. Майстор на спорта (1985). 

След приключване на състезателната си кариера неколкократно е старши треньор на ФК Балкан. Избиран е и в управата на ботевградския клуб. Васил Редовски почина на 10 май 2012 г. на 57-годишна възраст.