Специално за последния регионален полуфинал от Kamenitza Фен Купа 2013, който ще се проведе този уикенд на стадион „Христо Ботев” в Габрово, рокаджиите от D2 ще направят футболен дебют в най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България. Митко Кърнев, Дидо и компания, подкрепяни от организаторите на турнира, ще се изправят срещу сборен отбор на местните журналисти в специален демонстративен мач, предвиден за 17:00 часа в събота. След награждаването на регионалния шампион в събота вечерта, от 19:30 момчетата от D2 ще забият до стадиона на специален едночасов концерт по повод края на полуфиналната фаза на тазгодишното издание на турнира.

Точно ден по-рано, в петъчния следобед, битката за Фен Купата на Габрово ще бъде открита официално от лицето на тазгодишното издание на турнира Трифон Иванов и кметa на Габрово г-жа Таня Христова. Веднага след церемонията още един демонстративен мач ще предложи солидна доза емоции – традиционното шоу-дерби за старта на турнира ще противопостави един срещу друг дамския и мъжкия тим на Община Габрово, а капитан на дамите ще бъде лично градоначалникът на Габрово. Като специален гост на габровския полуфинал на Kamenitza Фен Купа, Трифон Иванов ще бъде край терена и заедно с момчетата от D2 ще наблюдава футболния двубой. Легендарният защитник е поел и ангажимента да даде ценни наставления на рокаджиите за предстоящото им дерби с тима на журналистите.

Регионалният полуфинал в Габрово е последната стъпка преди Големия финал на Фен Купа 2013 през септември в Сливен, когато 24-те най-добри отбора ще определят шампиона, който ще стяга багажа за футболното сърце на Рио де Жанейро – стадион „Маракана”. За първи път в историята на турнира голямата награда ще могат да спечелят и феновете на стадионите. В петък и събота в Габрово е последният шанс за всеки желаещ да пусне името си в урната на фен-корнера, а късметлията, който ще отпътува към Бразилия заедно с шампионите и двама свои приятели, ще стане ясен отново на Големия финал край Сините камъни.

Снимки, новини и още интересни факти за единадесетото издание на Kamenitza Фен Купа можете да разгледате на www.facebook.com/kamenitzafancup и на официалната страница www.kamentiza.bg/FanCup.