На "Българска армия" се нанесе един хибрид, който няма нищо общо с автентичния клуб ЦСКА - рекордьор по титли в българското първенство по футбол, заяви членът на Управителния съвет (УС) на ЦСКА 1948 - Ангел Рангелов. Бившият футболист на "червените" ще отговаря за школата на новосформирания клуб, който претендира за историята и емблемата на дружеството, което ще фалира до няколко дни.

"Там се нанесе един хибрид, против всички наредби на футболния съюз и на държавата. Това са пришълци от Ловеч. Взеха ни стадиона и всичко, което беше на ЦСКА. Чудя се сега този там, уредникът на музея, какво ще разправя на децата, които ходят на стадиона. Аз съм играл в истинския ЦСКА, дете съм на този клуб, той ме е създал, изучил и пенсионирал. Никога няма да се откажа и да припозная този хибрид Литекс. Учудвам се на легенди като Якимов, Жеков, Пенев, Велинов и други, които припознават клуб, в който не са играли. Къде го има това? Явно сега вече са разплатени парите, които им дължаха Титан и Томов. За тези хора ЦСКА умря", каза бившият футболист на "червените".

Рангелов обяви, че за школа са заявени два терена на "Спортна София" за понеделник, сряда и петък между 9 и 11 часа и следобед между 15 и 17 часа. В събота пък юношите на ЦСКА 1948 ще използват голям терен за двустранни игри в рамките на два часа. Рангелов добави също така, че ЦСКА 1948 ще сформира за първи път в историята отбор от ветерани на "червените".  ЦСКА 1948 претендира за наследство с автентичния клуб и иска да извърви по естествен начин пътя си към най-високото ниво на българския футбол, заяви членът на борда на директорите на новосформирания клуб - Емил Коцев. Той обясни, че именно ЦСКА 1948 ще закупи емблемата и марката, с което ще придобие и наследство, тъй като ЦСКА-София на Гриша Ганчев рискува да наследи абсолютно всички задължения на автентичния клуб при подобен ход.

"Идеята е да участваме както в търга за емблемата, така и в търга за марката. Имаме уверението на двама бизнесмени, на този етап няма да споменавам имена, че са готови да участват в тези търгове. Вярвам, че ще ги спечелим, тъй като близки до Ганчев казват, че той няма намерение да участва, защото ще наследи наказанията. Ние, започвайки от дъното, избягваме тези наказания. Ние искаме да си извървим пътя и молим да не бъдем канени никъде", добави Коцев.

"Има да се свършат много неща, да бъде назначен спортно-технически щаб и да започнем подготовка. Имаме заявка от над 300 деца и ще развиваме детско-юношеска школа. Искаме да спазим модела на Барселона и клубът да бъде на феновете. Това ще бъде обявено официално по време на пресконференция в сряда, а аз само го анонсирам. Бяхме притиснати от времето, тъй като до петък трябваше да заявим стадион, на който да домакинстваме. Подписахме договор за стадиона в Лозен, защото само там успяхме. Очакваме отговори и за други стадиони, но заявихме този, защото просто нямахме време", каза той. "ЦСКА-София е носител на историята на Литекс и има четири титли. Дори и да купят емблемата, те пак нямат нищо общо с ЦСКА. Борислав Попов им го каза ясно. Ние претендираме за автентичност и искаме да наследим историята на клуба, който ще фалира до няколко дни. Няма кой да поеме пасивите на това дружество, което дори няма бази", каза още членът на борда на директорите на ЦСКА 1948./БТА