Един от гласовете на Гонг – Иво Йовчев се завърна със сребърен медал от своеобразната Балканиада по футбол за журналисти. Събитието бе от 10 до 12 юни в черногорския град Бело поле. Националният ни медиен тим загуби на финала от представителите на Босна и Херцеговина с 1:2 след продължения. Останалите участници във футболния турнир на спортните журналисти от Югоизточна Европа бяха домакините, Сърбия и Македония.

Освен Йовчев, в представителния ни тим място намериха Кирил Лулев (ВВТ), Найден Тодоров (24 часа), Владимир Стоянов (168 часа), Кирил Евтимов (Нов спорт), Ясен Гинев (списание „Тема”) и Юлиан Зарев (вестник „19 минути”). В тежките моменти на срещите с безценния си опит в защита помагаше пресаташето на футболната ни централа Борислав Константинов.

Българският тим бе в предварителна група с тимовете на Сърбия и Македония. Нашите стартираха с победа над „плавите” с 2:1. Със същия резултат пред България отстъпиха и македонците. Само две минути не достигнаха на българските журналисти да триумфират с купата „Юлиан Манзаров”. На финала с Босна момчетата на селекционера Михаил Делев водеха до самия край на мача с 1:0, но допуснаха нелеп гол и двубоя влезе в продължения. Колективна грешка в защитата на нашите доведе до победен гол за босненските „новинари”.

Въпреки второто място, българският национален отбор по футбол за журналисти обра повечето индивидуални награди – Кирил Евтимов стана голмайстор на турнира с 3 гола, а Михаил Делев бе избран за най-добър селекционер. Иво Йовчев пък изигра без смяна всички мачове в надпреварата.

Преди нея единодушно бе решено от тази година футболната надпревара на спортните журналисти от Югоизточна Европа да носи името на Юлиян Манзаров. Футболистът на Академик Свищов загина трагично преди 6 години във водите на река Лим в Черна гора с още 11 български деца.

В последния ден на срещата всички делегации поднесоха цветя пред паметника на жертвите от река Лим, заедно с кмета на Бело поле Тарзан Милошевич.

Пътуването на националния медиен отбор бе осигурено от БФС, а преходната купа на футболния турнир „Юлиан Манзаров” – от шефа на ПФЛ Валентин Михов. Домакините от Черна гора пък се бяха погрижили на 5-те делегации да не им липсва нищо, показвайки традиционното балканско гостоприемство.