Завърши летният семинар на елитните съдии в Сливен. В продължение на 3 дни реферите, ръководещи мачове от "А" група, както и международните асистент-съдии, имаха теоретични и практични занимания преди старта на новото първенство.

Гост-лектор беше бившият гръцки рефер Кирос Васарас, който е член на Съдийската комисия на УЕФА. Пред нашите съдии той изнесе презентация на тема "Тенденции в съдийството на Евро 2012", както и лекция за "Неразрешената игра на вратаря в наказателното поле".

"Радостен съм от прогреса на българското съдийство. Има голям напредък във всяко отношение", изтъкна Васарас, който отговаря за реферите в целия Балански регион. Кондиционният треньор Николай Петров пък направи демонстрация на новия физически тест "йо-йо", който се очаква в близките 2 години да замени сегашния.

В събота сутринта всички арбитри, включително и 8-те ни международни съдийки, покриваха физическите нормативи. За разлика от предишни семинари, този път всички се справиха и заслужиха одобрението на Съдийската комисия. Арбитрите държаха и теоретичен тест, който не затрудни реферите. Специален гост на семинара беше Антон Попов, директор "Първенства и турнири в БФС".

В същия ден в Сливен бяха и съдийските наблюдатели. За първи път сред тях бе и бившият рефер Антон Генов, който сложи край на съдийската си кариера в края на 2011 г. През пролетта той бе в листата на делегатите във "В" група, но от новия сезон ще оценява арбитрите в "А" група.