"Най-железният от нашия състав като физика, като комплексен човек и футболист. Бог да го прости!", каза легендарният треньор на златното ни поколение Димитър Пенев след поклонението на Трифон Иванов.

Днес стотици футболни хора, близки и приятели почетоха паметта на Туньо на поклонението в старата ни столица. На поклонението пред тленните му останки дойдоха всички до един герои от САЩ `94 и треньорът на най-успешния футболен отбор на България Димитър Пенев.

Част от героите от американското лято през 94-та година застанаха пред камерите след поклонението.

Цанко Цветанов: "Мъчно ми е сега, че го свързвам само с хубави неща. Явно не съм имал шанс, когато му е било тежко, да му помагам. „Щупай, щупай немците по главите“ - това беше призивът му преди мача с Германия".

Йордан Лечков: "Нека не говорим само в минало време, нека се ценим, докато сме живи. Това казвам на всички вас, да се уважаваме като хора".
Димитър Пенев: "Бог да го прости! Нека го закриля, нашите мисли ежедневни. Най-железният от нашия състав като физика, като комплексен човек и футболист. Той беше железният мъж, железният футболист, когото толкова бързо ни го отне природата".

Ивайло Йорданов: "Съжалявам, че ни напусна толкова млад. Беше истински човек. Преди да бъде футболист и спортист, беше истински човек. Ще го запомня с много неща, думите са малко, за да опишат какво чувство имаме всички".

Даниел Боримиров: "Изпратихме един приятел, един човек, който беше готов за всеки един свой приятел да му помогне, както на терена, така и в живота. Лошото е, че съдбата ни го прибра толкова рано. Трифоне, почивай в мир, приятелю". /БГНЕС


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS