Черноморец Бургас спечели дербито на 20-ия кръг от първенството на Елитната юношеска група до 19 г. срещу Ботев-2002 /Пд/ с 2:0. Мачът се игра на изкуствения терен в Поморие.

И двата гола за важната победа бяха реализирани от Йордан Йорданов. Снажният централен нападател откри в 33-ата минута, когато завърши отлична триходова комбинация, започнала с пробив на национала Николай Кралев и продължила с перфектно центриране на десния бек Станислав Димов. В 68-мата минута Любомир Войнов разпиля отбраната на пловдивчани и подаде на Йорданов, който не сгреши на празна врата. Младите „акули” заслужават поздравления в добавка и заради факта, че от състава им липсваха 4-ма национали, заради което на резервната скамейка фигурираха само юноши младша възраст.

С днешната си победа възпитаниците на треньора Антон Спасов изместиха прекия си съперник от челната тройка в класирането, за да се настанят там с 36 точки в актива. В следващия, 21-ви, кръг юношите на „Черноморец” до 19 г. гостуват на 21 март на Пирин в Благоевград.