Дубльорите на Черноморец копираха негативния резултат на първия отбор срещу Литекс и отстъпиха с 1:2 при гостуването си в Ловеч. Експедицията на „акулите” до града на люляците за мача от 12-ия кръг беше подсилена с мнозина футболисти от представителния състав. Това се случи за пръв път този сезон, след като досега треньорите Владо Стоянов и Мирослав Кралев разчитаха изцяло на юноши.

Вратарят Владислав Стоянов, Орлин Старокин, Енис Хайри, Николай Кръстев, Нилтон Кардосо, Шенер Ремзи, Свилен Симеонов и Матиас Морис започнаха като титуляри в Ловеч. По едно полувреме изиграха Старокин и Кръстев, който беше заменен на почивката от Венцислав Бонев. През втората част в игра се появи и Марин Петров. И домакините дадоха шанс за изява на играчи, които отсъстваха от дербито между първите отбори.

Черноморци поведоха в резултата в 46-ата минута чрез юношата Крум Стоянов, но допуснаха „Литекс” да направи пълен обрат с два гола на Дормушали Саидходжа /56 и 72 мин/. Пропуски на Морис, Симеонов и Стоянов лишиха гостите поне от точка.

Бургаските дубльори имат 15 точки от 5 победи и 6 загуби. На 20 ноември те посрещат Левски на стадион „Лазур” в отложен мач от 7-мия кръг на първенството в групата.