Отборът на Черноморец 1919 Бургас приключи есенния дял от първенството на Югоизточната Трета лига с класическа победа 3:0 над ОФК Карнобат. "Акулите", водени от Слави Костенски записаха 14-и успех от началото на сезона и ще зимуват на върха, след като два сезона не успяха да постигнат така жадуваната цел. 

Първият Нефтохимик се изкачи при професионалистите, а вторият бе за Созопол. Сега идва ред на бургаските акули. Черноморец спечели важна победа у дома срещу карнобатлии, записвайки пълна успеваемост като домакин - 8 победи от 8 мача. При гостуванията, акулите спечелиха 6 срещи, а 2 пъти завършиха наравно, като в единия мач с Първомай - 1:1 изпуснаха победата в добавеното време. Другото реми бе в Нова Загора - 1:1. Черноморец изравни от дузпа в края на срещата, а Мариян Тонев я превърна в гол. Единственото поражение бе от Розова долина в Казанлък с 3:2.

Двубоят с Карнобат от 17-ия последен кръг на есенния дял, протече отново под диктовката на домакините. Както по традиция, преди срещата бе разрязана и тортата с надпис "Есенен първенец". Черноморец и в този двубой стигна трудно до първото попадение, но след това футболистите в синьо се успокоиха и логично се стигна до останалите два гола. 

Черноморец променяше сценария само няколко пъти през полусезона, като само в 3 от случаите вкарваше повече от 3 гола, с Ямбол, Верея и Сокол Марково. Това не попречи на момчетата на Костенски да бъдат еднолични лидери и да имат аванс на върха от 6 точки пред Загорец. 13 пъти пък бургаските акули бележеха в последните десет минути и в заключителните - победите над Родопа Смолян, Горски Извор, Димитровград, Спартак Пловдив, Атлетик Куклен, Гигант Съединение, Хасково, в регионалното дерби със Несебър, Левски Карлово, Борислав Първомай, както и в дербитата с Марица и Загорец, та дори и с Карнобат. При единственото поражение от Розова долина, акулите пак отбелязаха накрая, а това се превърна в традиция.

Черноморец спечели 44 точки от възможни 51 и логично оглави класирането с 14 победи, 2 равенства и 1 поражение - 38:11 голова разлика, с 6 точки пред Загорец, които имат 38 и два мача по-малко - гостувания на Марица Пловдив и Гигант Съединение, които ще се изиграят догодина.

Двамата атакуващи състезатели на Черноморец Милен Танев и нападателят от Харманли Мариян Тонев са еднолични лидери в голмайсторската листа на бургазлии с по 11 попадения. Юношата на клуба, роден 2002 година Антон Узунов има 6 на своята сметка, а Валентин Иванов и Стоян Кижев, който също е юноша на Черноморец, роден 1995 година има 2. Останалите голмайстори на бургазлии имат по един гол - полузащитниците Мустафа Мустафа, Мирослав Радев, Симеон Русев, Любомир Божинов и бранителите Нуретин Пюскюлю и Стоян Мантаров. 

"Акулите" ще се опитат този сезон да гонят и домакински рекорд за пълен актив от спечелени срещи у дома без равенство. В региона само Созопол може да се похвали с това. Небесносините имат 17 домакински победи в Трета лига.

Черноморец ще има по-лек втори пролетен дял от шампионата, като бургазлии ще приемат всички стойностни опоненти у дома - Марица, Загорец, Борислав Първомай, Розова долина Казанлък и Гигант Съединение. Левски Карлово и Сокол Марково, които са домакински отбори, както и Родопа Смолян и Хасково. Единствените тежки визити остават на приятната изненада през сезона Горски Извор и Атлeтик Куклен. Останалите са в Димитровград и Спартак Пловдив, както и в регионалното дерби с Несебър. Черноморец гостува още на Верея Стара Загора и Ямбол, а в последния кръг от сезона и на Карнобат.

Момчетата на Костенски трябва да продължават с победите и през пролетта, а това трябва да донесе допълнително самочувствие на играчите, имайки предвид, че те спечелиха всички възлови срещи.

Акулите продължават уверено да летят напред и да мечтаят за по-горна група. Шансовете на тима вече са още по-големи след всеки изминал мач, а до края остават още 17 битки.

Слави Костенски направи няколко промени в стартовите 11 от последната визита в Карлово, а Милен Танев започна в стартовия състав. Официален дебют с екипа на Черноморец направи вратарят Мартин Шейтанов. Юношата на Черноморец, роден 1999 година и син на емблематичния вратар от славното минало Любомир Шейтанов, замени капитана Мартин Теменлиев. Младият страж остави отлични впечатления с изявите си под рамката и загатна, че и занапред може да се разчита на него. Даниел Бенчев е контузен и отново пропусна последното домакинство. Емблематичният футболист на Нефтохимик Любомир Божинов започна в стартовите 11. Любезният, както му викат отбеляза първия си гол през настоящия сезон. Другото попадение бе на Стоян Кижев. Бранителят откри резултата срещу карнобатлии, а в последната минута Мариян Тонев отбеляза дежурното си попадение.

Мартин Шейтанов бе под рамката, а в отбрана за домакините действаха Слави Шопов, Стоян Вергиев, Стоян Кижев и Стоян Мантаров. В халфовата линия и нападението бяха Валентин Иванов, Любомир Божинов, Антон Узунов, Милен Танев и Мариян Тонев. Капитанската лента бе на ръката на Жулиен Парушев. Любимецът на сините привърженици получи честта да носи лентата, след като през този сезон тя беше връчена на вратаря Мартин Теменлиев, Опитният страж има голям принос за това Черноморец да е на върха. Не случайно треньор на вратарите е Венелин Димов, още един треньор работил в Созопол. В периода си при небесносините, Мартин имаше рекорд от 13 сухи мрежи във Втора лига. На пейката с Карнобат останаха Мартин Теменлиев, Нуретин Пюскюлю, Мустафа Мустафа и Мирослав Радев, който се излекува от контузия.

Преди почивката двата отбора не си отбелязаха гол. Черноморец поведе в 66-ата минута. След центриране от корнер на Милен Танев, Любо Божинов с глава вкара за 1:0. В 82-ата минута, "акулите" удвоиха аванса си. Милен Танев центрира от фаул, а Стоян Кижев засече пред голлинията за 2:0. В последната минута на редовното време Димитър Петров от Карнобат удари напречната греда. В добавеното време Мариян Тонев оформи класическата победа. Той остана сам срещу вратаря Борислав Тотев след пас на Мустафа Мустафа, преодоля го и реализира на празна врата за крайното 3:0.