Отборът на Черноморец 1919 Бургас спечели осма победа от началото на сезона и оглави класирането в Югозиточната Трета лига. 
"Акулите", водени от Слави Костенски победиха домакините от Хасково с 2:1 на стадиона в парк "Ямача", в среща от 11-ия кръг на шампионата и продължават борбата за Втора лига. 

Гостите от Бургас контролираха двубоя, но отново нямаха късмет в големи периоди в мача. Греда и няколко чисти положения ги лишиха от комфортна преднина преди почивката. Противно на очакванията Черноморец направи пълен обрат и спечели важната визита, с която изравни лидера Загорец на върха. Така двата тима имат по 26 точки, докато Черноморец е с по-добри показатели, а Загорец е с мач по-малко - визита на Марица Пловдив, която бе отложена този кръг.

Миналата седмица, бургазлии попиляха Ямбол у дома с 5:1, а преди това изпуснаха победата в заключителните секунди при визитата на Борислав Първомай, завършвайки наравно 1:1, а попадението за първомайци падна в последната 4-та на добавеното време след центриране. Милен Танев беше открил за гостите в 75-ата минута след статично положение и добра атака, а Загорец не успяха да спечелят в Казанлък гостуването си на Розова долина, завършвайки 1:1. 

Тимът на Слави Костенски можеше да се доближи на точка от Загорец, ако не бе доспусал гол в заключителните секунди. Миналата седмица Загорец попиля Несебър с 9:0 и загатна, че ще се бори за лидерската позиция. Не е тайна, че Загорец ще атакува Втора лига, но с по-малък бюджет от този на Черноморец. Останалите тимове в групата нямат претенции за по-горна група. "Акулите" имат домакинства на Горски Извор, Атлетик Куклен и Карнобат. Визитите не са леки, но ако искат да постигнат целта, момчетата на Костенски трябва да продължават да печелят и навън без да губят повече точки. Следва визита на Гигант Съединение и две последователни на Сокол Марково и Левски Карлово.

Черноморец спечели историческа победа в първия кръг в Смолян с 1:0, у дома се наложи над Димитровград с 2:0 и над Спартак Пловдив с 1:0, а в Нова Загора записа реми - 1:1 със Загорец. "Акулите" загубиха от Розова долина в Казанлък с 3:2, като второто попадение на Мариян Тонев падна твърде късно в края на мача, а "розите" отбелязаха три попадения през първата част. Последва сладка шампионска победа у дома с 1:0 в добавеното време в регионалното дерби срещу Несебър, за да дойде и успеха в Пловдив с 2:0 над Марица. Последва разгромна победа у дома с 4:0 над тима на Верея Стара Загора, за да дойде ремито 1:1 в Първомай и разгрома над Ямбол - 5:1. 

Черноморец спечели важни точки с преките опоненти, а това трябва да донесе допълнително самочувствие на играчите. Загорец имат сериозна голова разлика от 33:6, докато бургазлии остават с 22:7 но продължават да се борят с точките с тима от Нова Загора. Акулите имат един гол повече на чужд терен и това им носи лидерската позиция до момента. Милен Танев вече има 7 попадения, колкото и Мариян Тонев. Антон Узунов е с 3, а останалите голмайстори на акулите са Мирослав Радев, Стоян Кижев, Симеон Русев, Нуретин Пюскюлю и Стоян Мантаров.

Слави Костенски пусна отново състава, с който започваше в предните мачове, като направи две промени, пускайки в стартовите 11 Любомир Божинов и завърналият се Стоян Мантаров вместо Жулиен Парушев и Симеон Русев, които останаха на пейката, заедно с Нуретин Пюскюлю, Стилиян Станчев и вратаря Мартин Шейтанов. Капитанът Мартин Теменлиев бе под рамката, а в отбрана за домакините действаха Слави Шопов, Стоян Кижев, Стоян Вергиев и Стоян Мантаров. В халфовата линия бяха Валентин Иванов, Любомир Божинов, Антон Узунов и Валентин Иванов - Чалъма. В предни позиции действаха Мариян Тонев и Милен Танев.

Хасково поведе още в началото. В 20-ата минута Петър Николов изведе домакините напред в резултата, а гостите пропуснаха няколко чисти положения чрез Милен Танев и Мариян Тонев. Бранителят на акулите Стоян Мантаров изравни в 35-та за гостите от Бургас, след като засече центриране на Милен Танев и прати топката с глава във вратата на домакините от Хасково. Отново той нацели греда пет минути по-късно, а двата тима се оттеглиха на почивка при равен резултат. 

На полувремето фен на гостите и привърженик на домакините се сбиха на централната трибуна, но бързо бяха разтървани. През втората част, Черноморец отново бе по-настойчивият тим на терена и търсеше така важното второ попадение. Милен Танев, Мариян Тонев и Антон Узунов направиха няколко пропуски, а победата за гостите от Бургас дойде дълбоко в добавеното време от 11 метров наказателен удар. Главният съдия от Пловдив Неделчо Гаджалов, който бе 4-ти предния ден на мача от Втора лига Пирин Благоевград - Миньор Перник се справи отлично със срещата. Помощниците му също бяха на ниво. Гаджалов посочи бялата точка в 94-та минута за игра с ръка, а Мариян Тонев вкара победното попадение за Черноморец и се изравни с Милен Танев в голмайсторската листа. Двамата имат по 7 попадения от началото на сезона.

В следващия 12-и кръг, Черноморец приема Атлетик Куклен, а двубоят е на 24-и октомври /събота/, от 16:00 часа.

Всички резултати от 11-ия кръг на Югоизток:

Розова долина Казанлък - Левски Карлово 6:1
Несебър - Спартак Пловдив 1:2
Верея Стара Загора - Димитровград 1:2
Борислав Първомай - Родопа Смолян 0:1
Ямбол - Карнобат 2:0
Хасково - Черноморец Бургас 1:2
Атлетик Куклен - Сокол Марково 2:1
Гигант Съединение - Избор Горски извор 2:1
Марица Пловдив - Загорец Нова Загора - отложен

Класиране:
1. Черноморец Бургас 8 2 1 22:7 26 т.
2. Загорец Нова Загора 8 2 0 33:6 26 т.
3. Гигант Съединение 7 2 2 22:10 23 т.
4. Атлетик Куклен 7 1 3 17:11 22 т.
5. Левски Карлово 6 1 4 17:23 19 т.
6. Розова долина Казанлък 5 3 3 24:17 18 т.
--------------------------------------
17. Несебър 1 4 6 10:27 7 т.
18. Верея Стара Загора 1 0 10 11:39 3 т.