ПСФК Черноморец Бургас и Община Бургас стартират за трета поредна година междуучилищния турнир за Купа Бургас, предава сайтът на „акулите“. Мачовете започват този четвъртък от 11:00 часа в спортен комплекс Изгрев. Официалното откриване на турнира пък ще бъде тази неделя от 12:00 часа на стадион Лазур, непосредствено преди мача на „акулите“ срещу Монтана.

Тази година организаторите от Черноморец включват в надпреварата цели три възрасти деца. На единия фронт ще се борят малчуганите, родени през 2002-ра година, а на другия тези от 2003-та и 2004-та заедно. Форматът на турнира тази година ще бъде първенство. Всеки от участниците ще играе срещу всеки, като победител ще стане отборът с най-много точки в актива си. Последният 12-ти кръг от надпреварата ще приключи в края на месец април. В тазгодишното издание на турнира ще участват 19 училища от Бургас и региона.

Позитивното спортно мероприятие се превърна в неизменна традиция за децата на Бургас през изминалите три години. За това основно допринася перфектната организация на клуба, както и отличната комуникация с различните институции, за гладкото провеждане на всички етапи от едно такова събитие.