Отборът на Черноморец 1919 Бургас, воден от Радостин Кишишиев и Слави Костенски, се класира за финалния кръг в турнира за Купата на страната, след разгром с 9:1 над четвъртодивизионния тим на СФК Свети Никола на стадион "Черноморец". Това бе първи кръг в регион Бургас, а в следващата фаза, бургазлии ще се изправят срещу ФК Созопол, на 15-и август /сряда/, от 18:00 часа. 

"Акулите" имаха превъзходство спрямо опонента си през целия двубой. Срещата започна с бърза размяна на по един гол, а след това "акулите" започнаха да бележат попадение след попадение и на почивката имаха аванс от 6:1. След паузата, момчетата на Радостин Кишишев продължиха да нападат и отбелязаха още три безответни гола, като пропуснаха още положения пред вратата на Свети Никола. Голяма част от титулярите бяха получили почивка в този мач.

Неофициален дебют с екипа на "акулите" направи бранителят Мариян Димитров. Младият защитниик, който защитаваше цветовете на Нефтохимик в последния сезон, се завърна в родния си клуб. 

"Акулите" откриха резултата още във 2-та минута. Станимир Митев откри головата смета. След центриране от корнер на Живко Димов, бранителят Стоян Мантаров центрира на първа греда, където на втора с глава засече Даниел Бенчев, асистирайки на Митев, който отблизо с крак отбеляза за 1:0 в полза на домакините. Веднага след изпълнението на центъра Димитър Демирев изравни за гостите, след като "акулите" проспаха една от редките атаки на Свети Никола, а вратарят Даниел Желев нямаше какво да стори. След това домакините натиснаха своя съперник и бързо предрешиха изхода на срещата. В 10-та минута, Жулиен Парушев изведе Черноморец напред в резултата. След отлична атака по десния фланг и пас на Георги Тузаков, халфът на бургазлии Жулиен Парушев излезе сам срещу стража на Свети Никола и с удар по земя в далечния ляв ъгъл отбеляза за 2:1. В 17-та минута нападателят на бургазлии Георги Бинев Жеков удвои аванса на "акулите" за 3:1. След отлична атака по десния фланг и пак комбинация между Георги Тузаков и Жулиен Парушев, последният подаде по земя в наказателното поле за Живко Димов, който шутира, но вратаря на гостите Милен Димитров изби, а при добавката Георги Жеков реализира отблизо за 3:1. 
Упражнението се повтори в 21-та минута, когато отново след отлична атака отдясно Тузаков пусна за Парушев, а той изведе Живко Димов, който асистира на празна врата за Георги Жеков, реализирайки второто си попадение в мача и правейки комфортна преднината на Черноморец - 4:1. В 32-та минута и Даниел Бенчев записа името си сред голмайсторите. След отлична атака, бранителят Стоян Мантаров центрира отляво, а състезател на гостите изчисти, след което топката попадна в Дани Бенчев пред наказателното поле. След мощен изстрел, вратарят на "светиите" Милен Димитров трябваше да вади кълбото от мрежата за пети път. В 40-та минута Георги Бинев Жеков оформи своя хеттрик. След нова атака от половината на домакините, Димитър Пейчев изведе отляво Георги Бинев, а нападателят напредна и излезе по диагонал сам срещу стража на гостите, след което с хубав изстрел в далечния десен ъгъл до гредата оформи крайния резултат за първата част -6:1.

След почивката под рамката на вратата застана и Борислав Тотев, а в игра влязоха още Младен Джамбазов, Стефан Трайков и бранителите Димитър Дончев и Златко Ненов. Стефан Трайков също ще играе като десен защитник през новия сезон в Трета лига. През втората част Черноморец видимо намали оборотите. Въпреки това, "сините" стигнаха до нови три безответни попадения. Юношата на "акулите" Димитър Пейчев се разписа на два пъти. В 66-та минута след нова добра атака от половината на домакините, Живко Димов подаде за Младен Джамбазов, който пропусна от изгодна позиция да се разпише в тази среща. Младен изведе Пейчев в коридор, а младият нападател финтира бранител на гостите и с удар по въдуха в далечния ляв ъгъл отбеляза за 7:1. В следващата атака в 67-та минута, гостите от Свети Никола направиха груба грешка в отбрана и от това се възползва Жулиен Парушев, който финтира стража на "светиите" и реализира за 8:1, отбелязвайки второто си попадение в срещата. Крайното 9:1 оформи отново Димитър Пейчев в последната минута на двубоя.  Стефан Трайков размени двоен пас с Жулиен Парушев, а любимецът на сините привърженици Трайков напредна и навлезе в наказателното поле. Шутът му бе избит от вратаря на гостите. Георги Жеков овладя кълбото в наказателното поле, нагласи си го и шутира, но отново стражът на гостите Милен Димитров изби. При добавката обаче вратарят на "светиите" нямаше какво да направи и от близко разстояние Димитър Пейчев оформи крайния резултат в мача - 9:1.