Отборът на Черноморец 1919 Бургас прибави важни три точки и спечели десета победа от началото на сезона, като дръпна с три точки на върха в Югоизточната Трета лига. "Акулите", водени в този мач от Радостин Кишишев и Господин Господинов победиха с 1:0 при визитата си Гигант Съединение и продължават борбата за Втора лига, а единственото попадение в мача падна в 77-ата като точен беше Мариян Тонев. 

Нападателят от Харманли отбеляза 8-то си попадение от началото на сезона, като се изравни с Милен Танев в голмайсторската листа на бургазлии. Останалите голмайстори на "акулите" са Антон Узунов с 4 попадения, Симеон Русев, Мирослав Радев, Стоян Мантаров, Стоян Кижев и Нуретин Пюскюлю с по едно попадение. Головата разлика на сините от Бургас е 25:8.

Черноморец събра 32 точки на върха, с три пред Загорец, които остават с 29. Момчетата на Мирослав Миндев са с мач по-малко, след като дербито с Марица Пловдив от преди няколко кръга бе отложено. 

Загорец днес отстъпи при визитата си на Борислав Първомай с 3:4, като губеше с 1:4. Главният съдия от Бургас Светослав Лазаров и помощниците му Динко Стоянов и Ганчо Джевелеков се справиха отлично със срещата, като ще получат висока оценка във възловия мач от кръга. Гостите от Загорец поведоха с 1:0 още в началото на мача, а в последната третина върнаха още две попадения, но за повече нямаше време и загубиха с 3:4. Интересни резултати се получиха и в другите два двубоя. Марица разгроми у дома със 7:0 Розова долина Казанлък, а Карнобат се наложи в Куклен с 2:1 над Атлетик.

"Акулите" имат домакинства на Горски Извор и Карнобат. Визитите не са леки, но ако искат да постигнат целта, момчетата на Костенски трябва да продължават да печелят и навън без да губят повече точки. Следват две последователни визити на Сокол Марково и Левски Карлово. Черноморец спечели важни точки с преките опоненти, а това трябва да донесе допълнително самочувствие на играчите.

Радостин Кишишев и Господин Господинов водиха срещата в Съединение, а двамата направиха няколко промени от последната домакинска победа с 2:1. "Акулите" имаха и няколко контузени футболисти, но това не се отрази на крайния резултат. Любомир Божинов и Симеон Русев останаха на пейката заедно с Валентин Стоилов и Стоян Мантаров, който пропусна мача с Куклен за натрупани картони. Крилото Даниел Бенчев, бранителят Стилиян Станчев и вратарят Мартин Шейтанов бяха останалите на резервната скамейка. Жулиен Парушев, Нуретин Пюскюлю и Мустафа Мустафа започнаха в стартовите 11.

Капитанът Мартин Теменлиев бе под рамката, а в отбрана за домакините действаха Слави Шопов, Стоян Вергиев, Валентин Иванов и Нуретин Пюскюлю. В халфовата линия бяха Валентин Иванов-Чалъма, Жулиен Парушев, Антон Узунов и Мустафа Мустафа. В предни позиции действаха Мариян Тонев и Милен Танев.

Тимът на Кишишев отново доминираше през целия двубой, като през първата част двата тима се оттеглиха при нулево реми. Главният съдия Валентин Станчев от Сливен и помощниците му се справиха отлично с двубоя. Гостите от Бургас търсеха повече победата и напълно заслужено я постигнаха в последната третина на мача. Милен Танев, Антон Узунов и Мариян Тонев тормозеха бранителите на Гигант, а Любомир Божинов, Мустафа Мустафа и Жулиен Парушев също имаха отлични възможности да отбележат. Домакините от Гигант също имаха своите шансове, но на вратата Мартин Теменлиев за пореден мач доказа класата си, опазвайки суха мрежата си за пореден път. 

В 77-та минута Мариян Тонев се превърна в герой за бургазлии. Бившият нападател на Свиленград родом от Харманли отбеляза единственото попадение в мача. След хубав пробив на Слави Шопов, опитният бранител асистира на Мариян Тонев, а атакуващият състезател отбеляза 8-то си попадение от началото на сезона, с което донесе десетата победа за Черноморец от началото на кампанията.

В следващия 14-и кръг, Черноморец е домакин на Извор Горски Извор, а двубоят е на 7 ноември (събота), от 14:30 часа, на стадион "Черноморец".