Юношите старша възраст на Черно море са на точка от шампионската титла в Елитната група до 19 години. "Моряците" на Мартин Христов приемат тима на ЦСКА този петък от 18 часа на стадион "Корабостроител" и ако не загубят срещата си срещу "армейците", ще триумфират с титлата за сезон 2018/2019 година, кръг преди края на първенството. 

Варненци са с актив от 70 точки, с пет преди втория Септември и 8 от третия Лудогорец. Шампионският трофей ще е исторически за академията на Черно море, тъй като от самото създаване на Елитните групи преди близо 10 години "моряците" не са печелили първенството.

До този момент "зелено-бялата" варненска школа има на сметката си едно второ място и две трети при 19-годишните. Със сребърни медали завършиха родените през 1994 година таланти, водени от Тодор Каменов (сезон 2012/13 г.). Бронзовите отбори са родените през 1995 година с наставник Станислав Стоянов (сезон 2013/14 г.)и през миналата кампания (родени 1999 г.) футболисти, водени от Николай Кънчев.

Така, при дори и частичен успех в петък, Черно море ще е новият шампион на Бълагрия при U19 и веднага след срещата ще получи Купата и златните медали от БФС.