Новият треньор на Мамелъди Съндаунс Христо Стоичков, се очаква да пристигне в Сливен по случай празненствата посветени на 15 годишнината от САЩ 94. Тогава националният ни отбор спечели бронзовите медали, а Камата стана един от двамата голмайстори на първенството. Стоичков имал резервиран билет и нищо чудно да дойде за ден и половина.

Събитията в Сливен ще продължат три дни, като началото е на 9-и юли, когато е рождения ден на кметът на града Йордан Лечков. Тържествата ще бъдат в комплекса Спортпалас на стадион „Хаджи Димитър” в града.

На следващия ден сутринта ще се проведе и поредното заседание на изпълкома на БФС, а също така започват турнири по джитбол и тенис между футболисти от отбора от САЩ'94. От 18.00 часа отборите на Сливен и Черноморец ще изиграят контролно мачле в рамките на 45 минути, а от 19.00 часа започва и бенефисния мач в чест на класирането на България на единствения й полуфинал. Мачът е в две полувремена по 25 минути, но все още не е ясно как ще бъдат разпределени играчите.

Малък проблем се очертава за вратарския пост, тъй като президентът на БФС Борислав Михайлов е контузен и единствен вариант е резервата тогава Пламен Николов. Лечков обаче е уверен, че както и преди 15 години, така и сега старши треньорът Димитър Пенев има готово решение.

„На нас не ни трябват вратари. И тогава не ни трябваха. Добре, че мексиканците улучиха два пъти Боби Михайлов, за да разбере светът, че и ние си водим вратари”, заяви Наско Сираков.

„Идеята е да се популяризира българския футбол. Очаквам хора от съседните градове- Бургас, Ямбол и Стара Загора. Освен това се надявам, че повече положителни емоции ще дадем на хората с такива събития”, каза Йордан Лечков.

Сираков пък допълни: „Това, което ще ви предложим на терена, едва ли ще ви хареса. Но ви гарантирам, че на масата ще бъдем доста по-добри”