Извънредният и пълномощен посланик на България във Френската република и Княжество Монако Ангел Чолаков прие официално вчера „Отбор на надеждата” в българското посолство в Париж. Дипломатът и целият му екип поздравиха сърдечно националите за отличното им представяне на световното първенство по футбол за бездомни хора в Чили, където те заеха дванадесета позиция.

Играчите бяха изключително впечатлени от сградата на българското посолство в Париж, която има богата история и е собственост на България от 1944 година. Посланик Чолаков направи страхотен жест към „Отбор на надеждата”, като осигури транспортирането на тима до най-големите забележителности на Париж. Младежите успяха да посетят Айфеловата кула, Триумфалната арка, катедралите Нотердам де пари и Сакре кьор, разходиха се по цялата улица Шанз-елизе до градините на Тюйлери, видяха сградите на Френската асамблея и Дома на инвалидите.

В знак на благодарност за неговата съпричастност и подкрепа българският посланик в Париж получи като подарък официална фланелка на националния „Отбор на надеждата”. Дипломатът обеща да подкрепя с нея на място българския отбор при участието му на Мондиал 2015 в Амстердам през септември 2015 година.

„Отбор на надеждата” се прибира днес в България с полет на „Еър Франс” от Париж, който се очаква да кацне на летище „София” в 14:05 часа.