Европейската футболна централа разработва приложение, което ще свързва представителите на футболното семейство в България. Иновацията е насочена изцяло към непрофесионалния футбол на всички нива и цели да изгражда и подсилва връзките между свързаните с любимия спорт. По този начин клубовете, например, ще могат да се свържат лесно със собствениците на стадиони и терени, ще осъществяват директно контакт с треньори и футболисти, родителите ще намират най-подходящите треньори и клубове за своите деца. Също така, някой от предвидените функции са свързани с организацията на тренировъчния график, споделянето на фото и видео съдържание и картотекиране на играчи.

В процеса на разработка на новото приложение, УЕФА стартира и онлайн проучване. Целта на анкетата е опознаването на потребностите на бъдещите потребители, така че приложението да бъде оптимално полезно и функционално. Анкетата е изцяло преведена на български език и всеки треньор, футболист, собственик на футболен клуб/школа, управител на футболно съоръжение, администратор на футболна лига, родител или учител по физическо възпитание има възможност да я попълни до края на ноември. Българският футболен съюз вярва, че приложението ще е от голяма полза за развитието на футбола в страната и държи на мнението на всички заинтересовани страни, които се приканват да отделят няколко минути за попълването на анкетата. Може да участвате в нея ТУК!


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.