Филип Филипов е първият българин, който участва в един от най-силните турнири в света и най-популярния в Южна Америка - Копа Либертадорес 2023. Състезанието се проведе от 1.12 до 10.12 в Асунсион, столицата на Парагвай.

В надпреварата взеха участие всички шампиони на страните от Южна Америка. Топстрелецът на България Филип изигра 4 срещи за шампиона на Боливия Hamacas, като стана един път Играч на мача. Филипов вкара първия гол за отбора си при успех над шампиона на Еквадор Viktoria Andre's с 3:2. С тази победа Hamacas се нареди в топ 10 на Южна Америка.

Филип Филипов

Финалът на турнира се проведе пред пълен капацитет на стадиона, същинско бижу на плажния футбол. Последният сблъсък бе между отборите на Presidente Hayes и San Antonio, като шампион на континента стана парагвайският тим San Antonio след успех с 3:1.

Шестото издание на Копа Либертадорес беше най-силното до момента, защото във всички отбори шампиони личаха имена на най-добрите играчи в този спорт от Испания, Русия, Бразилия, САЩ и други.

Филипов изпраща една от най-успешните си години, след като стана шампион на Латвия и Израел, игра в италианското и полското първенство, а направи също и личен рекорд в Световно клубно първенство, отбелязвайки най-много голове в един мач.

Филип Филипов

Играчът коментира, че за него участието в този турнир е една сбъдната мечта и пожелава на българската младеж да се занимава с този прекрасен спорт и да има шанс и възможност да участва на такива състезания. Филипов пожела на новото ръководство на футбола у нас да обърне внимание на този перспективен и красив спорт в бъдеще.

Филип Филипов