Българинът Радослав Русев завърши на четвърто място в състезанието на двойки мъже на Европейското първенство по футбег, което се проведе преди броени дни в словенския град Кран.

Партньор на българския състезател беше Тамо Рокел от Германия. Двойката на Русев загуби малкия финал с 22-20, 21-19, от първия отбор на Полша - Виктор Дебски/Волтек Ямски, който победи ден по-рано в квалификациите в три сета. Победители в дисциплината са Артур Льоден от Франция и Карим Даук от Швейцария, които спечелиха финала срещу германците Ясин Катийб и Ив Крейл.

Шампион при мъжете в дисциплината фрийстайл стана Патрик Церни от Чехия.

В „битките“ най-добър беше Вашек Клауда, който се състезава за тима на Русия. Словенката Лена Млакар Жереб завърши на първо място в състезанието на сингъл на мрежа при жените, а при мъжете победител отново е Карим Даук. Юлия Клауда (Русия) и Ханке Корер (Гер) спечелиха надпреварата при двойки жени.

Следващите дати в календара на Международната асоциация на играчите по футбег са 22-28 юли, когато в София ще се проведе световното първенство по този изключително атрактивен спорт.

Мачовете на мрежа ще се играят в зала „София“, а фрийстайл дисциплините ще са на един от тенис кортовете в парк „Заимов“.

Шампионатът се организира от „Спортс Мениджмът България“ и Urban Komba Footbag.