България спечели третото издание на Европейската купа по плажен футбол за служители на МВР при мъжете. Надпреварата се проведе в курорта Златни пясъци с участието на четири тима. "Лъвовете" спечелиха и трите си двубоя в групата - с 5:4 над Холандия, с 4:0 над тима на Варна и с 6:1 над Унгария.

Така те излязоха в директен спор за първото място срещу "лалетата", които записаха два успеха в квартета - с 9:6 над Холандия и с 6:2 над Варна. Финалът бе спечелен от българите с 4:2. Нашите плажни футболисти имат пълен актив от три титли в трите досегашни издания на Европейската купа за полицаи.

В спора за третото място Унгария би Варна с 5:3. Бяха раздадени и няколко индивидуални приза. Най-добър вратар стана Паскал Флорие от Холандия, голмайстор №1 е съотборникът му Питър Колман с 9 попадения, а наградата за "честна игра" отиде в отбора на Варна.

Холандия все пак си тръгна с титла, след като спечели първото издание на Европейската купа за служители на МВР при жените. "Оранжевите" взеха победи и в трите си мача в Златни пясъци - с 9:0 над Варна 2, с 9:2 над Академия на МВР и с 5:3 над Варна 1. На втора позиция в подреждането е Академия МВР, който днес би с 8:2 Варна 2.

Цели три дами се поздравиха с приза за №1 при голмайсторите с по 6 попадения - Любима Банова (Академия МВР), Розалин Вандер Верф и Доминик ван Веселин (Холандия). Най-добър вратар е Диан Риимерс от състава на "лалетата", а призът за "честна игра" отиде при момичетата от Академия МВР.

Всички резултати

9 септември:
Унгария - Варна (мъже) 6:3
Холандия - България (мъже) 4:5
Варна 1 - Академия на МВР (жени) 0:6
Варна 2 - Холандия (жени) 0:9

10 септември:
Варна - България (мъже) 0:4
Унгария - Холандия (мъже) 6:9
Академия МВР - Холандия (жени) 2:9
Варна 1- Варна 2 (жени) 4:3

11 септември:
Холандия - Варна (мъже) 6:2
България - Унгария (мъже) 6:1
Варна 2 - Академия МВР (жени) 2:8
Холандия - Варна 1 (жени) 5:3

Мач за трето място при мъжете: Унгария - Варна 5:3
Мач за първо място при мъжете: България - Холандия 4:2