България ще играе за разпределението на местата от 9 до 16 на световното първенство по футбол за бездомни хора в Мексико Сити, след като победи Румъния със 7:6 в последния си мач от втората групова фаза на състезанието. В четвъртфиналния двубой за купата на фондация „Телмекс”, която се връчва на завършилия на девето място на Мондиала, националите ще срещнат тима на Коста Рика. Двубоят ще се играе в събота от 20:30 часа българско време. Купата на фондация „Телмекс” е вторият по значимост трофей на шампионата в Мексико Сити и в него ще вземат участие още отборите на Полша, Намибия, Русия, Южна Африка, Хаити и Ирландия.

България се включи в надпреварата за купата на фондация „Телмекс”, след като загуби три и спечели два от мачовете си във втората групова фаза. Националите започнаха с победа над Чехия с 9:7. Последваха три поредни загуби от Намибия (5:6 след дузпи), от Босна и Херцеговина (5:8) и Индонезия (6:9).

Петият мач на националите срещу Румъния се състоя в петък. Българският тим започна колебливо срещата и съперникът му поведе в резултата. Последваха попадения на Димитър Стоянов и Мирослав Ходжов, но съперникът отново реализира два гола и запази преднината си. В този момент тимът на България оказа сериозен натиск върху съперника си и Димитър Стоянов и Александър Пантов реализираха по две попадения за 6:3. Румъния обаче успя да изравни и дори пропусна да поведе. Победното попадение за българския тим отбеляза капитанът Славчо Здравков. Националите отново получиха подкрепа от посланика на страната ни в Мексико Христо Гуджев, който изгледа срещата от трибуните.

Отборът на Коста Рика, който е следващият съперник на България в турнира, има следните резултати до този момент: Ирландия (4:3), Камбоджа (9:1), Гватемала (12:2), Аржентина (6:3), Норвегия (7:5), Мексико (3:9), Унгария (6:2), Англия (4:3), Полша (3:3), Литва (2:5).