Българският национален отбор попадна в предварителна група „А“, заедно с тимовете на Гърция, Дания и Гибралтар в квалификационния етап за финалите на Европейския шампионат по футзал през 2016 година. Шампионатът ще се състои от 2-ри до 16 февруари в Белград, Сърбия.

 България е домакин на двубоите от турнира, които трябва да се изиграят между 13-ти и 18-ти януари 2015 година в Благоевград.В първата фаза на квалификациите участие  вземат тимовете след 22-ро място в Европейската ранглиста. Регламентът предвижда тези 24 отбора да са разпределени в шест групи от по четири тима, където ще се срещнат всеки срещу всеки, а победителите и най-добрия втори класирал се от всички групи, продължават в следващия етап от квалификациите.

Основния кръг ще се състои в средата на март 2015 година, като към класиралите се от предварителния се включват и тимовете заемащи от първо до двадесет и първо място е ранглистата на Европа. Отново има групова фаза, която включва седем групи с по четири отбора. Победителите в тези седем групи печелят директни квоти за финалите на шампионата, а тимовете заели втори места и най-добрия трети ще играят плейофи през септември за останалите четири места даващи право на място на ЕВРО 2015 в Белград.