Българският полицейски отбор по футбол победи Холандия с 3:2 в първия си мач на шампионата в Чехия. В групата на България са още световният шампион и домакин Чехия и европейският шампион Франция. 

Въпреки някои скандални отсъждания на чешката съдийска тройка българите успяха да се справят с Холандия, като попаденията отбелязаха Митко Димитров в 7-ата минута, Георги Иванов в 39-ата и Асен Григоров в 85-ата минута. В другия мач от първия кръг Чехия и Франция направиха 3:3 и така България поведе във временното класиране. 

Довечера от 19 часа българско време полицейският ни национален отбор излиза срещу домакина Чехия. Последният ни мач от групата е утре срещу Франция, сподели мениджърът на тима ни Венци Рангелов. 

В другата група Германия не срещна съпротива от Словакия и спечели убедително с 5:0, а Гърция и Швейцария направиха равен - 2:2. 

В следващата фаза ще продължат първите два отбора в класирането в групата. 

Съставът на България, който е съставен изцяло от редови полицаи: Владимир Трифонов, Цветослав Божилов, Васил Господарски, Димитър Белчев, Мирослав Казачки, Цветан Петров, Йордан Пешев, Митко Димитров, Асен Григоров, Георги Иванов и Петър Петков.