България ще участва на футболен Мондиал в Катар

 източник: sportsmanagement.bg

източник: sportsmanagement.bg

Български отбор ще вземе участие на Световното първенство по футбол за деца в неравностойно положение до 15 години в Доха (Катар) през октомври тази година. Това стана възможно, след като принцесата на Катар Шейка Ал-Тани изпрати в края на миналата седмица официална покана до изпълнителния директор на „Спортс Мениджмънт България” ЕООД Виктор Кирков и му делегира правото до излъчи национален отбор на страната си.

Шампионатът ще се проведе от 21 октомври до 4 ноември и се очаква в него да вземат участие състави от 32 държави. Турнирът се провежда от благотворителната организация SATUC, която е основана и се ръководи от самата Шейка Ал-Тани. Катарската принцеса е и посланик на добра воля на световната федерация на приятелите на ООН.

Първенството в Катар ще бъде второ, което се организира от SATUC. Първият турнир е проведен в Египет през 2015 година и в него са взели участие едва 8 състава. Форматът на състезанието е с четирима полеви играчи и един вратар на терена. За Доха обаче ще заминат 8 състезатели, треньор и мениджър на тима. Българският състав ще бъде селектиран и подготвян от Борислав Фердинандов, който е дипломиран футболен и футзал треньор. Специалистът води в продължение на няколко години националния футзал отбор на България за хора с увреден слух и има огромен опит в спортните занимания с деца.

Мондиалът в Катар е втори за тази година, на който България ще бъде представена. „Спортс Мениджмънт България” ще изпрати български отбор и на Световното първенство по футбол за бездомни хора в Осло от 29 август до 5 септември. През 2013 година същата компания организира участието на национален отбор на България и на световен шампионат за деца от институции на възраст до 17 години, който се проведе в полската столица Варшава. 

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
футзал

Други