България ще бъде домакин на Световната купа по футбол за деца в неравностойно положение, която фондация SATUC възнамерява да проведе през месец август тази година, съобщават от БФС. 

Това стана ясно след срещата между президента на Български футболен съюз Борислав Михайлов и принцесата на Катар Шейкха Ал Тани, която е основател на SATUC (Sheikha Al Thani for Underprivileged Children). 

„Изключително съм щастлив, че БФС ще бъде съорганизатор в събитие, което надхвърля пределите на футбола и може да промени към по-добро живота на стотици деца в неравностойно положение от цял свят“, заяви Борислав Михайлов след визитата на Шейкха Ал Тани в Национална футболна база в „Бояна“. 
Партньор в организацията на събитието е също компанията „Спортс Мениджмънт България“, която вече 7 години използва успешно футбола като инструмент за социална интеграция чрез популярния си проект „Отбор на надеждата“.

Предстоящата Световна купа SATUC в България е вторият международен шампионат за деца в неравностойно положение, който едноименната фондация на Шейкха Ал Тани ще проведе. Първият турнир се състоя в Египет през 2015 година, където освен отбора на домакините участие взеха още съставите на Алжир, Англия, Мавритания, Мароко, Сирия, Филипините и Кот д’Ивоар.

Повече информация за предстоящата Световна купа SATUC ще бъде предоставена на специална пресконференция на 19 юни (вторник) от 12:00 часа в Национална футболна база, на която ще присъстват принцеса Шейкха Ал Тани, президентът на БФС Борислав Михайлов и изпълнителният директор на „Спортс Мениджмънт България“ Виктор Кирков.