България се класира на финала за "Мъжката купа" на световното първенство по футбол за бездомни хора в Глазгоу, след като днес победи последователно състава на домакините от Шотландия и сборен тим на бежанците в тази страна.

В двубоя за отличието националите ще срещнат утре Полша, който в полуфиналите елиминира трудно Румъния. Успехът в двата мача днес осигури на българския тим място в Топ 18 на Мондиала. Победа над поляците ще класира България на седемнадесето място в крайното подреждане на Homeless World Cup.

В първия си мач за деня националите излязоха пределно мотивирани срещу състава на домакините от Шотландия, които имаха сериозна подкрепа от зрителите по трибуните на терена в Глазгоу. Въпреки дъждовното време България успя да поведе бързо с 4:1, но впоследствие допусна съперникът й да върне едно попадение до края на първото полувреме.

В началото на втората част шотландците успяха да изравнят резултата при 4:4. Последваха нови две попадения за България, които се оказаха достатъчни за крайния успех на националите, тъй като домакините успяха да върнат само едно от тях и да оформят крайния резултат на 6:5.

Вторият мач на България със сборния отбор на бежанците в Шотландия беше пълна противоположност на предходния. Съперникът успя да поведе бързо с 3:1, но впоследствие българският тим пое инициативата и обърна резултата до 7:4 в своя полза. До края на мача бежанците реализираха още едно попадение за 7:5.