Българският национален отбор по плажен футбол записа втори убедителен успех в четвъртия турнир от Евролигата, който се провежда в унгарския курорт Шиофок. 

След 10:5 над Дания вчера, преди минути "лъвовете" разбиха Андора с 8:1. По този начин тимът ни почти сигурно си осигури участие във финалите на надпреварата, които ще се проведат в средата на септември. 

За там се класират първите победителите в групите и три отбора от заелите втори места във всички четири предварителни потока.

Възпитаниците на Симеон Христов влязоха малко по-трудно в срещата в сравнение с вчера, когато до 4-ата минута водеха с 3:0 на скандинавците. Първото попадение днес падна в 8-ата минута, когато се разписа Мартин Великов от фаул. Само минута по-късно Георги Тузаков удвои резултата. 

Вторите 12 минути започнаха с бърз гол на Иван Мартинов, а най-младият в състава Станислав Джамбазов вкара четвъртото попадение за страната ни в 14-ата минута Цено Лозанов покачи на 5:0, при какъвто резултат завърши частта.

В третия период българите изцяло се забавляваха и в 26-ата минута Иван Мартинов вкара втория си гол за 6:0. 

Андорците, които вчера паднаха с 1:14 от домакина Унгария, стигнаха до почетно попадение в средата на частта, чрез Регало, който наказа българска грешка. След шестте си попадения срещу Дания Филип Филипов се разписа и днес за 7:1 в 34-ата минута, а секунди по-късно Павел Адамов от дузпа оформи крайния резултат.

Българите показаха завидно ниво на сработеност и отборна игра, като можеха да вкарат още толкова попадения.

Така националният ни отбор записа за първи път в историята си две поредни победи. 
Утре от 18 ч. тимът ни излиза в много важен двубой с домакините от Унгария, които по-късно днес ще търсят срещу Дания втория си успех в надпреварата.