Националният отбор на България по футзал за глухи записа нов успех на шампионата, който се провежда в зала Арена Армеец. Играчите ни се наложиха над коравия съперник от Полша с 6:4 за разпределяне на местата от 9-то до 16-то на Европейското първенство. Гостите показаха много стабилна игра в защита, а в нападение разчитаха на контраатаки, които почти винаги завършваха с удар към нашата врата. Двубоят започна отлично за България и Христо Петков откри резултата с гол от близко разстояние. Веднага след това отстъпихме инициативата на гостите и те вкараха два бързи гола, с които поведоха и при резултат 1:2 завърши първото полувреме. Сериозен разбор от двамата треньори на почивката „събуди” националите, които се разиграха и успяха да обърнат съперника до 5:2. Точни за България бяха Румен Димитров, Пламен Петков /2/ , Николай Иванов и Теодор Йорданов. В края на мача при резултат при резултат 5:3 Пламен Петков вкара своето 9-то попадение в турнира, с което води в голмайсторската листа на Европейското първенство. В последните секунди Полша вкара нов гол за крайното 6:4, но малко преди попадението директен червен картон получи Николай Иванов и трябваше да доиграем мача с човек по-малко. Иванов не издържа на провокация от страна на полски футболист и го удари без топка.

„Нервен мач с едно полувреме. Настина и умората си казва думата, но нямаме оправдания. Не успяхме да влезем в Топ 8 на Европейското, но сме длъжни да изиграем останалите мачове, както трябва. Пак няма да сме в пълен състав за следващия мач заради червения картон на Ники Иванов. Не трябваше да му посяга, но нервите не издържаха. Второто полувреме играхме, както можем и направихме забележителни неща , както в защита, така и в нападение” заяви треньорът Борислав Фердинандов.

В сряда от 17.00 в зала Арена Армеец България ще играе срещу победителя от двойката Израел и Дания за разпределение на местата от 9-то до 16-то. Входът е свободен.