България завърши на дванадесето място в крайното класиране на тазгодишното Световно първенство по футбол за бездомни хора в Мексико Сити, в което взеха участие общо 40 състава при мъжете. Националите загубиха с 4:6 вчерашната си среща с тима на Коста Рика, която можеше да ги придвижи с едно място напред в подреждането на шампионата. Българският тим поведе с 2:0 с попадения на Трайчо Методиев, но латиноамериканците направиха обрат до 2:4. Резултатът беше намален с гол на капитана Коце Ангелов, но Коста Рика отново отбеляза за 3:5. Последваха ново попадение на Трайчо Методиев и нов точен удар на съперника, които оформиха и крайния резултат в мача.

България завърши участието си в турнира с шест победи (срещу Германия, Норвегия, Южна Корея, Полша, Киргизстан и Австрия) и шест загуби (Чили, Босна и Херцеговина, Литва, Румъния, Индонезия и Коста Рика), като тази срещу румънците беше след равенство 6:6 в редовното време и изпълнение на дузпи. В първия турнирен ден националите изиграха и контролна среща с Хърватия, която спечелиха с 15:4. Дванадесетото място на България я оставя във втора урна при жребия за Световното първенство през 2019 година в Кардиф, Уелс.

Световен шампион при мъжете тази година стана съставът на Мексико, следван от тези на Чили и Унгария. Домакините взеха титлата и при жените, като след тях в класирането останаха отборите на Колумбия и Чили.

Същевременно Мел Йънг, президентът на шотландската фондация Homeless World Cup, която организира световното първенство по футбол за бездомни хора, прие официално кандидатурата на София за домакинство на шампионата през 2020 година. Той коментира, че според него България е изключително сериозен претендент да приеме социалния Мондиал.