Националният отбор на България разби с 5:1 Норвегия в последния си мач от Първа предварителна група на Дивизия Б на Евролигата по плажен футбол, която се игра в Назаре, Португалия. 

Така "лъвовете" на 99% си осигуриха директно класиране за финалите на престижната надпревара през септември. Според регламента, тимът ни е втори в своята група, заради загубата от Грузия в прекия двубой, като двата състава са с по 6 точки.

В генералното класиране в Дивизия Б обаче "трикольорите" са пред бившата съветска република, тъй като там се гледа головата разлика, а на нашите тя е с 2 гола по-добра - 12:8, срещу 12:10.

За финалите се класират първенците в четирите групи (бел.а мачовете в останалите три са през август) и трите най-добри втори отбора, плюс последния от Дивизия А. Шансът нашите да бъдат изпреварени от цели 7 други тима се равнява на по-малко от 1% и селекционерът Симеон Христов може да прави планове за финалите в Фигуейра да Фоз, Португалия. 

Отборът ни започна ударно двубоя с Норвегия като още в 14-ата секунда откри резултата. Калоян Цветков центрира от корнер, вратарят се размина с топката и Станислав Джамбазов вкара отблизо за 1:0. В 8-ата мин. "викингите" изравниха чрез Салве, който отбеляза красив гол със задна ножица. В 10-ата нашите отново излязоха напред. Капитанът Калоян Цветков центрира към Иван Мартинов и опитният нападател отблизо покачи на 2:1. Само минута по-късно Станислав Джамбазов изведе Филип Филипов на добра стрелкова позиция и голмайсторът на тима не сгреши - 3:1. В 20-ата мин.

Филипов вкара второто си попадение в двубоя. Той бе намерен от Калоян Цветков вдясно на атаката, преодоля един противников играч и прати топката в противоположния ъгъл на норвежците. В последната третина Филипов оформи хреттрика си, който е втори за него в турнира, а с това фиксира и крайния резултат. Цветков стреля отдалеч, топката се отби от крак на норвежки състезател и попадна в нападателя, който показа майсторство, реализирайки седмия си гол в групата в Назаре - 5:1.

В другия мач от нашата група днес Дания изненадващо надигра Грузия с 4:2.

Съставът на България: Добромир Господинов, Станислав Иванов, Станислав Джамбазов, Илиян Илиев, Кристиян Тодоров, Калоян Цветков, Павел Адамов, Георги Димитров, Филип Филипов, Иван Мартинов
Старши треньор: Симеон Христов,  помощник-треньор: Георги Минков