Дамският "Отбор на надеждата", който представя България на европейски стрийт футбол фестивал 2018 в Грац, се класира за полуфиналите на турнира след успех в с 6:1 над по-силния от двата състава на домакина Австрия. Всички състезателки от противниковия тим са бежанки от Афганистан, които са ангажирани във футболната програма за социална интеграция на Homeless World Cup Австрия от повече от година.

"Отбор на надеждата" се изправи срещу Австрия, след като загуби последния си мач от груповата фаза на състезанието с 2:8 срещу лидера в група "А" Уелс и завърши на трето място в класирането с актив от 4 точки. Уелският тим безспорно беше по-добрият на терена, но контузи две от българките, които впоследствие потърсиха медицинска помощ. 

На полуфиналите на европейски стрийт футбол фестивал 2018 в Грац днес България отново ще трябва да се изправи срещу състава на Уелс. Победителят от двубоя ще получи правото да играе на финала на турнира, а съперникът му ще бъде определен от другия полуфинал - Швеция срещу Финландия.

В първия ден на състезанието "Отбор на надеждата" надигра убедително състава на домакините от Австрия с 9:1 и загуби след изпълнение на дузпи срещу актуалния европейски шампион Финландия. Въпреки неуспеха, според регламента на състезанието, дамският "Отбор на надеждата" взе 1 точка и от този двубой, а съперникът му спечели две.