България победи с 9:8 Италия в „Мача на звездите", с който бе закрит  първият международен детски турнир по футбол за деца, родени през 2008 година.

В надпреварата участваха 10 отбора, сред които италианските Ювентус и Милан. Краен победител стана софийският Национал, който на финала победи с 12:1 Черноморец Бургас.

И 10-те участващи тима бяха наградени лично от легендите на италианския и българския футбол, които се включиха в „Мача на звездите“.

За България играха Данчо Господинов, Цанко Цветанов, Асен Караславов, Георги Славчев, Дончо Донев, Бочо Генчев, Георги Иванов и Емил Костадинов.

За Италия личаха имената на Франко Барези, Тото Скилачи,Стефано Еранио, Торичели, Такони, Ганц. Крайният резултат 9:8 бе оформен, след като Дончо Донев и Скилачи вкараха по 5 попадения. За българите реализираха още Иванов и Бончо Генчев.

Мачът бе наблюдаван от близо 2000 фенове, които останаха доволни от шоу изпълненията на известните имена.

След края на „Мача на звездите“ публиката имаше щастието да се снима с тях и да вземе автографи за спомен.

На финала председателят на Надзорния съвет на Асарел-Медет Димитър Цоцорков благодари на всички участници в турнира, на италианските и българските футболни легенди, които взеха участие в "Мача на звездите", и закри първото издание на турнира „Проф. д-р Лъчезар Цоцорков".

Италианските звезди пристигнаха в Панагюрище