Мениджърът на правния отдел на австрийския букмейкър SKS365 Франческо Баранка разкри, че неговата компания има съмнения за два манипулирани мача от българското първенство. Става дума за двубоите Славия – Локомотив София и Локомотив Пловдив – Литекс.

Малкото столично дерби играно на 18 септември 2011 година завърши при резултат 2:1 за „белите“. Според Баранка, сутринта преди двубоя коефицентите за победа на най-стария столичен клуб са паднали драстично – от 2.40 до 1.33.

Двубоят Локомотив Пловдив – Литекс от последния кръг на есенния дял на първенството също е привлякъл вниманието на букмейкъра заради необичайно нарасналите залагания за повече от два гола и половина в двубоя. Това е станало на полувремето при резултат 1:0 за Локомотив. В крайна сметка мачът завърши 2:1 за пловдивчани, като третият гол в мача падна в 90 минута след точно изпълнена дузпа от капитана на Литекс Светослав Тодоров. От SKS365 веднага са информирали ФИФА за тези два двубоя.

От компанията се похвалиха, че в 98 % от случаите, в които са подали сигнал за съмнения в манипулирани мачове, последвалите разследвания показвали, че те наистина са такива. В Италия те са сигнализирали за 50 такива мача и след полицейско разследване се оказва, че всичките са манипулирани.