Британският колеж Brooke House College търси български футболни таланти, които да получат пълна стипендия за обучение в Англия. Първият българин, който е получил футболната стипендия е 15-годишният Маргарит Георгиев от Габрово.

Това стана ясно на специална пресконференция на директора на училището Джайлс Уилямс, Бистра Илиева- управител на консултантска къща Дарби и президентът на Професионалната футболна лига Валентин Михов.Маргарит Георгиев е първият българин, който получава спортна и ще играе в отбора на колежа, в който има общо 21 момчета.

Неговата годишна издръжка там е 20 хиляди паунда и се поема изцяло от колежа.

"Ние имаме силни връзки с България, вече 6 години. Създадохме футболна академия, в която идеята е половината от момчетата да бъдат британци, а другата половина- чужденци. Сега има играчи от Китай, Ямайка, Тайланд, Нигерия и Хонгонг. Освен в България такава програма за футболни таланти имаме и в Нигерия”, каза още директорът на колежа, който е завършил Оксфорд.

"Ще се опитаме да помогнем на още талантливи деца да намерят добро място за своето образование. И ако не всяко от тези деца стане голям професионалист, то аз се надявам, че можем да разчитаме на тях след десетина години като добри управленци. Защото те ще бъдат с английско възпитание, с английско мислене и опит и могат да ни бъдат от полза", каза пък президентът на ПФЛ

Валентин Михов, който посредничил на младия футболист. Стана ясно, че вече са проведени разговори с футболните клубове, като за стипендия в колежа могат да кандидатстват таланти най-вече между 14 и 16 годишна възраст.