Отборът на Бригада спечели регионалния финал на футболния турнир „Аматьори срещат професионалисти” в София. Тимът бе безапелационен на финала в надпреварата организирана от Ариана. Момчетата от Бригада победиха по категоричен начин с 3:0 на Ластери и по този начин се показаха като най-достойния от 288-те отбори пуснали се в четвъртия турнир от веригата. Така симпатичният тим на Бригада е единствения победител до момента, който печели регионален финал в редовното време. До сега другите три финала Благоевград, Стара Загора и Пловдив завършиха след изпълнение на дузпи.

Времето в София не пожели финалистите, които трябваше да показват класа под проливен дъжд на изкуствената трева на стадион „Славия”. Дъждът спря точно преди награждаването, на което по традиция бяха раздадени обилни количества бира.

Основна заслуга за успеха на Бригада имаше и техния вратар Александър Александров, който отрази невероятни удари на съперника и заслужено грабна приза за ТОП Играч на турнира.

Голмайстор пък стана Борислав Беширов от Ластери с 15 гола, който получи отличието си от председателя на Аматьорската футболна лига Румен Вълков. Наградата за феърплей получи Младен Василев от Лудата Банда. Неговия тим завърши на трето място, като победи в малкия финал Челси. Купата на победителя пълна с бира бе връчена лично от изпълнителния директор на БФС Борислав Попов.

Следващата спирка на „Аматьори срещат професионалисти” е Плевен, където отборите трябва да излъчат петия финалист, който ще има шанса да се изправи в мач срещу шампиона на България Литекс.