Валери Божинов запона преговори с нов клуб. За това разкри самият той в интервю за „Спортно шоу Гонг“ по Дарик радио. Преди няколко дни нападателят разтрогна договора си с китайския Мейджоу Хака и в момента е свободен агент.

Въпреки че призна за преговорите, Божинов не разкри името на евентуалния си нов клуб.

Божинов за китайската си мъка

„Пред Валери Божинов има много предизвикателства. В момента преговарям с един клуб, но е тайна. Ако всичко е точно, ще разберете“, сподели той.

Футболистът коментира бившия си тим Левски и дали е възможно той отново да облече „синята“ фланелка.

„Мисля, че не е моментът за Левски, а и мисля, че в Левски имат друга философия, по друг път са поели. Виждам, че ръководството се опитва да подмладява отбора, да вкарва нови лица. Ще бъде трудно, но трябва да се даде време на ръководство, треньори и футболисти.“

„Да играеш в такъв клуб и такъв отбор, с претенциите на феновете, не е лесно. Един футболист не може да направи нищо. Трябва поне 15 футболисти да имат хъса и нрав.“

Божинов: В Китай станах по-красив и по-чаровен

Валери също предупреди хората от „Георги Аспарухов“ да не подценяват съперника на тима в първия квалификационен кръг за Лига Европа срещу Сутиеска от Черна гора.

„Играх приятелски мач с Партизан срещу Сутиеска, бихме 1:0 и то с мой гол. Много здрав отбор, много здраво влизат. Нямат квалитета на Партизан, но момчетата са едри, здрави, влизат здраво, стъпват здраво. Пожелавам да продъжлат напред, ще бъде фаулстарт за Левски, ако не успеят да продължат“, каза той.