Ботев Пд разгроми с 5:1 Левски (Карлово) в двубой от втория кръг на Югоизточната „В” група. Мачът се игра на ст.”Христо Ботев” в Пловдив, въпреки че символични домакини бяха карловци.

Срещата започна с щурм на Ботев, като до 15-ата минута Иван Площаков на три пъти и Васил Гуджев пропуснаха от добри позиции, а веднъж топката бе изчистена от голлинията. В 18-ата Площаков се реваншира и вкара с глава след центриране на Стефан Костадинов от фаул за 1:0.

След още няколко пропуска на „канарчетата”, упражнението се повтори. Недко Миленов центрира отдясно, Владо Байрев засече с глава, топката се отби в гредата и попадна в Костадинов, който я сложи на главата на Площаков и той вкара единтичен на първия гол – 2:0. В последните секунди нападателят пропусна да запише хеттрик, след като нацели дясната греда от 10 метра.

След почивката „жълто-черните” стартираха отново с греда. Хаджифейзула шутира по диагонала, но десния стълб пак бе верен на вратаря Иван Гаганелов. В 56-ата минута пак двамата се оказаха очи в очи, но този път Хаджифейзула бе по-точен и пусна топката покрай стража за 3:0. 2 минути по-късно капитанът на Левски Стоян Маринов вкара почетния гол за своите с топовен шут от 25 метра, като това бе първият удар в очертанията на вратата на Илия Николов – 3:1.

В 69-ата минута Ботев си върна преднината след най-добрата атака в мача. Димитър Байрев пусна хитро в коридор през центъра към Хаджифейзула, той с едно докосване намери нахлуващият на скорост Костадинов и капитанът стреля над плонжа на Гаганелов за 4:1. Последният гол вкара резервата Светослав Асенов в 81-ата минута. Той получи топката от ляво в наказателното поле и с отсечен шут я прати в близкия ъгъл за 5:1.

Така след втория кръг в третия ешалон, Ботев е с пълен актив от 6 точки. В следващия мач пловдивчани посрещат отбора на Чирпан.

Съставите на двата отбора:

Ботев: Илия Николов, Илиан Енчев, Владимир Байрев, Ангел Рахов, Антон Огнянов, Васил Гуджев, Недко Миленов (63-Димитър Байрев), Ридван Хаджифейзула, Стефан Костадинов (77-Светослав Асенов), Пейо Батинов, Иван Площаков (Илиян Христов).

Левски (Карлово): Иван Гаганелов, Атанас Орманов (79-Ибрям Гюрай), Васил Мижорков, Емил Русинов, Георги Бичев, Димитър Пунчев (61-Огнян Александров), Стоян Маринов, Кейхан Мехмед, Костадин Косев, Николай Богданов, Веселин Тахчиев.