Ботев Пловдив победи с класическото 3:0 адашите си от Ботев Гълъбово в мач от 16-ия кръг в първенството на Югоизточната „В” група. Двубоят се игра в Чирпан по желание на домакините от Гълъбово, които прецениха, че стадионът им трудно ще побере гостуващата публика, която в този мач наброяваше близо 2000 души.

Поредните си 2 гола в първенството вкара Атанас Курдов, като между тях се разписа и Георги Какалов.

Първата опасност дойде в 10-ата минута, когато Светослав Асенов стреля с глава на сантиметри в аут. В 22-ата Какалов стреля отблизо, вратарят на символичните домакини изби топката, но Курдов не сгреши при добавката – 0:1. Малко по-късно голаджията имаше възможност да се разпише отново, но не засече по най-добрия начин центриране на Антон Огнянов отляво. В последната минута на полувремето Курдов изведе Какалов зад защитата и нападателят пусна топката покрай вратаря за 0:2. През първата част тимът от Гълъбово не застраши нито веднъж сериозно вратата на „канарчетата”.

След почивката „жълто-черните” продължиха да бъдат много по-добрият отбор на терена и решиха всичко още в 57-ата минута. Асенов нахлу на скорост в наказателното поле и пусна към Курдов, който финтира защитник и вкара 21-ия си гол в 11 мача за първенство. Последва нова асистенция на Курдов към Николай Манчев, но ударът на бившия футболист на ЦСКА бе избит от голлинията. В последните минути пловдивчани свалиха рязко темпото и едва тогава домакините стигнаха до първата си голова опасност, но Илия Николов парира удара на Калин Иванов.

В другия по-интересен мач от кръга Нефтохимик победи 2:1 като гост отбора на Созопол в морското дерби.

След 16-ия кръг в Югоизточната „В” група, „Ботев” Пловдив е лидер с актив от 43 точки и мач по-малко, пред „Нефтохимик” с 35 и „Ботев” Гълъбово с 33.