Ботев Ихтиман постигна първата си пролетна победа в двубой от 24-ия кръг на Югозападната Трета лига. Момчетата на Валери Свиленов победиха с 1:0 Свобода Пещера, а ценното попадение дойде в 79-ата минута на двубоя. Любопитен факт преди двубоя беше, че двата тима имаха по 25 точки.

През първата част двата тима почти не затрудниха вратарите, а победителят от срещата трябваше да се реши през второто полувреме.

Гостите от Пещера имаха възможности на два пъти да открият резултата, но вратарят на Ботев Тони Марков направи ефектни спасявания.

В последните минути ихтиманци се хвърлиха в непрестанни атаки в търсене на победен гол и той дойде в 79-ата минута, когато с глава Александър Михайлов засече центриране отдясно и прати топката в незащитения на вратата ъгъл за 1:0, което провокира екзалтираните фенове на домакините да празнуват.

До края на двубоя гостите опитаха да стигнат до изравняването, но не сполучиха. Рефер на двубоя беше ръководещият в Първа лига Вихрен Манев, а делегат на БФС беше журналистът и бивш футболен съдия Стефан Йорданов.

След този успех Ботев е на 11-ото място с актив от 28 точки, а Свобода е на 13-ото с 25.

В следващия кръг Ботев гостува на Марек Дупница, а тимът от Пещера приема Пирин Разлог. Срещите са на 8 април от 17:00 часа.