Ботев Пловдив ще играе в Югоизточната В група на мястото на Металик Сопот, научи Гонг. Жълто-черните ще платят 50000 лева на сопотчани за правото на участие в трета дивизия. Освен тази сума, Ботев ще трябва да покрие и задълженията на аматьорския тим към БФС.

Председателят на ФК Металик Румен Рачев потвърди пред Гонг, че спортната общественост в Сопот е дала съгласието си за сключването на сделката.

„Снощи коментирахме казуса и решихме да помогнем на Ботев, като им отстъпим нашето място във В група. Сумата, която ще получим, е около 50000 лева, но освен това ще трябва да поемат и задълженията, които имаме. Сега трябва да минат Общите събрания в двата клуба и нещата да се изчистят от юридическа гледна точка. Досега, от създаването си, Металик никога не е изпадал от В група, но от друга гледна точка разходите ни в Окръжната група ще са значително по-малки. Не е тайна, че финансовото ни състояние не е розово. Морските отбори в Югоизточната В група станаха твърде много и едно далечно гостуване ни струва около 2000 лева. Радваме се, че помагаме и на Ботев”, заяви Рачев.

Шефът на Металик разкри още, че са се разбрали с ръководството на Ботев Пловдив за дългосрочно сътрудничество между двата клуба. То включва обиграване на юноши, помощ при предсезонните подготовки и други по-дребни неща.

В момента Управителният съвет на Ботев е на събрание, на което по всяка вероятност ще се приемат предложените от Металик условия.