Българският футболен съюз продължава успешно да изпълнява една от основните цели, залегнали в стратегията за развитие на футбола ни – инвестиции в спортната инфраструктура в цялата страна.
 
На официална церемония днес в Кюстендил лично президентът Борислав Михайлов преряза лентата на нов терен с изкуствена настилка с размери 90/60 метра. Футболното бижу ще се използва както от местните клубове, така за двубои от областните първенства по футбол 5, 7, 9 и 11, от училищните първенства, а и от различните програми за масов футбол, организирани от БФС.
 
Съоръжението бе изградено от Българския футболен съюз със съдействието на местните общински власти, които отдадоха терена за безвъзмездно ползване в рамките на 20 г. Финансирането в размер на 500 хиляди лева бе осигурено по програма Хеттрик V на УЕФА, за която БФС успешно кандидатства, както и от бюджетни средства на община Кюстендил.
 
„За мен е огромно удоволствие да виждам радостта на местното население и на подрастващите всеки път, когато завършим нов терен или комплекс. И в момента продължава усилената работа по изграждането на нови игрища из цялата страна, като инфраструктурните инвестиции са сред основните приоритети и в стратегията ни за развитие през следващите 4 години. По този начин изграждаме устойчиво бъдеще за нашата игра и гарантираме достъпност и високо качество за всички граждани“, заяви Борислав Михайлов.
 
По същата програма вече бяха изградени и въведени в експлоатация терени с изкуствена трева и размери 105/64 метра в Перник и Хасково, а до края на годината ще бъде открит терен с изкуствена трева и размер 90/60 метра в Самоков, както и 3 маломерни терена (40/20 метра) в община Елин Пелин.
 
Същевременно БФС стартира изграждането и на естествен терен с размери 105/64 метра във Велико Търново.
 
Амбицията на ръководството на футболния съюз е да си партнира с органите на местната власт във всички подобни инфраструктурни проекти, които са от полза на местната футболна общественост.